În trei gospodării din Putna

Flăcări violente au făcut prăpăd

> 11 echipaje de pompieri, coordonate de şeful ISU Suceava, s-au luptat mai bine de patru ore cu pârjolul > Trei case s-au transformat în scrum din cauza unui foc făcut în aer liber şi lăsat nesupravegheat

 Disperarea s-a instalat printre membrii a trei familii din comuna Putna, judeţul Suceava, după ce flăcări violente au înghiţit, în câteva clipe, mai multe clădiri din gospodăriile acestora, lăsându-i fără un acoperiş deasupra capului. Solicitaţi în ajutor, salvatorii militari au cerut şi sprijinul serviciilor voluntare de pompieri, astfel că nu mai puţin de 11 echipaje, cu tot atâtea autospeciale de stingere cu apă şi spumă, s-au deplasat la faţa locului pentru localizarea şi lichidarea pârjolului. Vorbim despre militarii gărzilor de intervenţie Vicovu de Sus, Siret şi Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, susţinuţi de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Vicovu de Sus, Bilca, Gălăneşti, Voitinel şi Putna. Alături de aceştia au venit şi lucrătorii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă „Epaflex” din Vicovu de Sus.

Intervenţia a fost una dificilă, lupta cu flăcările fiind coordonată chiar de şeful ISU „Bucovina” Suceava

Flăcările puternice au cuprins cu repeziciune mai multe clădiri din bătăturile a trei gospodării situate în vecinătate, iar pentru o coordonare a eforturilor cât mai bună, la faţa locului deplasându-se şi Grupa Operativă a ISU „Bucovina” Suceava, condusă de inspectorul-şef, generalul de brigadă Ion Burlui, lupta pompierilor cu focul ţinând mai bine de patru ore. „La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la mai multe construcţii din trei gospodării, existând pericolul de propagare la casele de locuit şi la proprietăţile învecinate” ne-a declarat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar, din fericire, în ciuda gravităţii situaţiei şi a suprafeţei mari pe care se întindea prăpădul de foc, nu s-au înregistrat victime. Flăcările au mistuit însă tot ce au găsit în cale.

Trei familii au rămas fără acoperiş deasupra capului după ce casele li s-au transformat în scrum

Primul proprietar nu a mai rămas cu mare lucru din bătătură după ce au ars acoperişul casei pe 80 mp, adăpostul de animale şi depozitul de furaje pe alţi 80 mp şi o magazie şi bucătăria de vară pe 40 mp, degradând pereţii şi tavanul casei de locuit, precum şi tâmplăria şi bunurile din interior. Nici casa de locuit din cea de-a doua gospodărie nu a scăpat de pârjolul care a transformat în cenuşă şi bunurile aferente, pe o suprafaţă de 120 mp. La a treia gospodărie au ars 10 mp din acoperişul casei şi un autoturism, parcat în apropierea clădirilor afectate de foc. Cercetările efectuate ulterior au stabilit că, cel mai probabil, prăpădul de foc a pornit de la „scânteile provenite de la un foc făcut în spaţii deschise şi lăsat nesupravegheat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: