A fost depus proiectul centurii Fălticenilor

> Lucrarea ar costa peste o sută de milioane de euro

 Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV, că a depus un proiect „extrem de ambiţios” privind realizarea unei şosele ocolitoare a municipiului.

El a spus că atunci când a fost ales primar în anul 2012 a sperat în proiectul şoselei de centură, dar că la vremea aceea era doar o idee frumoasă. Acum este deja un proiect depus. „Este depusă o documentaţie la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord-Est, pentru că suma este foarte mare ca să se poată finanţa de la bugetul local, iar în plus nu putem noi finanţa având în vedere că şoseaua de centură pe care o planificăm trece prin patru comune şi municipiul Fălticeni”, a spus primarul Cătălin Coman.

El a arătat că, potrivit proiectului, şoseaua pleacă de pe teritoriul comunei Fântâna Mare, apoi prin comuna Baia, comuna Rădăşeni, comuna Buneşti şi municipiul Fălticeni.

„Nu poate municipiul Fălticeni, prin bugetul propriu, să finanţeze o lucrare care nu este doar în municipiu”, a spus primarul.

El a menţionat că proiectul este estimat la peste o sută de milioane de euro, iar lucrarea ar urma să fie realizată pe o lungime de 8,2 kilometri.

Coman a spus că nu s-a ajuns la proiectarea efectivă şi că e depusă o idee de proiect. Urmează să fie purtate discuţii şi cu Ministerul Transporturilor şi cu Compania Naţională de Drumuri.

În prezent, traficul greu trece prin municipiu şi afectează infrastructura rutieră a acestui oraş. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: