La conferinţa de la CCI Suceava

Idei pentru dezvoltarea afacerilor, dezbătute de antreprenori de succes

La sediul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava a avut loc, vineri, 19 mai a.c., o nouă ediţie a conferinţei „Afaceri.ro – Dezvoltarea şi accelerarea afacerilor”, eveniment ajuns la cea de­a V-a ediţie.

Conferinţa a reunit personalităţi din mediul de afaceri regional şi naţional, oameni de afaceri cu experienţă, care au vorbit despre proiecte de succes, despre provocări depăşite şi despre cum se poate dezvolta un business de succes în România.

„Împreună cu partenerii noştri de la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, organizăm o întâlnire în care am adăugat ingredientele oricărei întâlniri de succes pentru antreprenori. Avem astăzi, la a V-a ediţie, poveşti despre oameni care au reuşit în afaceri, detalii despre noi metode pentru dezvoltarea afacerii, oameni cu poveşti şi proiecte interesante, companii cunoscute pe plan local, naţional şi internaţional” a declarat moderatorul conferinţei, Marius Alexa, CEO al companiei Arhipelago.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, omul de afaceri Nicolae Troaşe, a declarat că evenimentul reprezintă o bună oportunitate pentru mediul local de business pentru a împărtăşi din experienţa acumulată.

„Este foarte bine că se organizează astfel de conferinţe pentru ca cei care au afaceri şi care au reuşit să aibă rezultate pozitive să împărtăşească din experienţa lor. Sunt încântat că şi prin programul «Start-Up Nation România» sunt foarte mulţi tineri optimişti care încearcă să deschidă o afacere bună în zona noastră” a declarat Nicolae Troaşe.

Mediul de afaceri trebuie încurajat şi prin alte iniţiative legislative

Acesta a menţionat că mediul de afaceri trebuie încurajat şi prin alte iniţiative legislative, arătând că este dificil de creat o afacere de succes.

„Cred că trebuie creat un mediu economic care să ne susţină. Din păcate, este foarte greu să începi o afacere şi să o aduci să fie de succes” a menţionat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

Conferinţa „Afaceri.ro”, una din cele mai ample manifestări de business din judeţ, a fost structurată pe două secţiuni, „Dezvoltarea afacerilor”, în cadrul căreia speakerii au oferit informaţii despre poveştile de succes ale unor antreprenori recunoscuţi la nivel naţional, precum şi modalităţile de dezvoltare a afacerii prin accesarea fondurilor europene, şi „Workshopuri interactive” despre cunoaşterea echipei şi despre noutăţile şi provocările cotei de TVA.

Tematicile abordate la ediţia din acest an a conferinţei au făcut referire la modalităţile de dezvoltare a afacerilor, la consultanţa şi finanţarea pentru afaceri, dar şi la provocările şi oportunităţile pentru antreprenori.

Printre cei care au luat cuvântul la conferinţă şi au prezentat proiectele lor de succes s­au aflat Valentin Nicoară şi Andrei Ursachi, care au vorbit în prima parte a evenimentului despre provocările unui tânăr antreprenor şi despre cum se pot obţine finanţări pe platformele online de tip Kickstarters, iar Andreea Maftei a prezentat tendinţele în fiscalitate.

Printre invitaţii de marcă de anul acesta s­au regăsit şi Aurel Bobu, fondatorul şi proprietarul companiei Marelbo, Alina Ciupercovici, managerul Clinicii ALIAT Suceava, şi Florin Irimescu, manager ValePutna.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: