În comuna Sadova

Descinderi ale mascaţilor la false cămine destinate îngrijirii bătrânilor

> Pacienţii achitau între 1.000 şi 1.300 lei/lună pentru serviciile primite > Îngrijirea bătrânilor era făcută de personal neautorizat

 Două locaţii de pe raza comunei Sadova, unde funcţionau nişte false cămine destinate îngrijirii bătrânilor, au fost călcate de mascaţi, în vederea desfiinţării acestora. Cele două aşa-zise cămine se aflau de mai mult timp în atenţia poliţiştilor suceveni. Aşa reiese şi dintr-un comunicat al IPJ Suceava, în care se arată că “în ultima perioadă poliţiştii au desfăşurat activităţi de identificare şi verificare a legalităţii activităţii desfăşurate de diverse societăţi economice şi asociaţii având ca obiectiv serviciile sociale şi îngrijirea persoanelor vârstnice. Ca urmare a acţiunilor desfăşurate au fost obţinute date şi informaţii cu privire la funcţionarea unui astfel de centru, cu încălcarea legislaţiei în vigoare, pe raza comunei Sadova”.

Astfel, joi, în baza mandatului emis de Tribunalul Suceava într-un dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat două percheziţii domiciliare la imobilele deţinute de o femeie în vârstă de 43 de ani şi un bărbat de 46 de ani, din comuna Sadova, ocazie cu care au fost identificate cazate 16 persoane, cu vârste cuprinse între 75 şi 101 ani. O parte dintre acestea prezentau diferite afecţiuni medicale, iar şase dintre ele erau imobilizate la pat şi li se administra tratament medical de către personal necalificat, fiind vorba chiar de proprietari.

Activitatea se derula fără niciun aviz din întreaga listă impusă de legislaţie

 Cercetările efectuate de oamenii legii au scos la lumină că persoanele „internate” trebuia să achite lunar, în schimbul cazării şi mesei, sume cuprinse între 1.000 şi 1.300 lei, bani care nu erau declaraţi sau fiscalizaţi în niciun fel. În plus, “pentru activităţile desfăşurate nu existau autorizaţii şi avize care să ateste funcţionarea legală”, astfel că au fost chemaţi la faţa locului şi reprezentanţi DSVSA Suceava, DSP, ITM şi ISU „Bucovina” Suceava, care au efectuat şi ei controale de specialitate.

În paralel, cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate două laptopuri, o tabletă, un memory stick, mai multe documente originale şi copii, precum şi suma de 3.840 lei şi 10 euro. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală” şi „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, dosar ce va fi soluţionat procedural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: