Bunul-simţ nu costă

Se plânge lumea de puţinătatea locurilor de parcare şi pe drept, pentru că nu ajung. Paradoxal, nu respectivele spaţii sunt puţine, ci maşinile prea multe. Unii şi-au luat câte două-trei autoturisme şi vor pe toate să se le ţină în faţa blocului. Dar, oricât s-ar vrea, nu se poate, oraşul nefiind de gumilastic. În una dintre zilele trecute, sucevenii dintr-un bloc din centru s-au ciondănit cu lucrătorii Primăriei. Oamenii erau ofticaţi că sub blocul lor se doboară copaci şi se face parcare. Ca de obicei, să se facă, primesc!, însă nu când sunt lovit în interesul meu. Viceprimarul Lucian Harşovschi le-a explicat protestatarilor că bătrânii brazi sunt un pericol şi că suprimarea este legală. Însă cei cu pricina nu şi nu. Să ne imaginăm acum că arborii căzuţi sub furtună le-ar fi făcut stricăciuni. Nu ar fi venit ei la Primărie înjurând că nu s-au luat măsuri din timp?

La fel, sucevenii reclamă şi că nu este curat în oraş. Dar nu pot să vadă că de vină sunt şi ei. Mucurile de ţigări şi hârtiile sunt aruncate la întâmplare, iar peturile, de pe geamul maşinii, direct în stradă. Unii nu se deranjează să-şi ducă gunoiul la container. Îl aruncă la baza stâlpului sau – vă vine să credeţi? – îl lasă la uşa apartamentului, să-l ia femeia de serviciu. Sigur, e mai comod să critici decât să-ţi face treaba. Şi, ghiciţi!, cine vociferează mai mult? Aşa este, tocmai cei care nu-şi plătesc contribuţia pentru ridicatul deşeurilor. Iar dacă taxa de salubritate este mare, bunul-simţ nu costă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: