Wizz Air va deschide, curând, bază pe Aeroportul Suceava, cu noi destinaţii externe

> E nevoie urgentă de construirea Terminalului 2, spune deputatul Cătălin Nechifor

 Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a declarat, miercuri, că este imperios necesară construirea, cât mai curând, a Terminalului 2 al Aeroportului Suceava, în condiţiile în care Wizz Air va deschide, în scurt timp, bază pe Aeroportul Suceava cu noi destinaţii externe, Tarom creşte numărul de frecvenţe zilnice, iar alte două companii au curse charter de vacanţă.

Nechifor a arătat pe pagina sa de socializare că încă de acum un an a informat conducerea Consiliului Judeţean că „prioritatea zero” pentru Suceava e construirea Terminalului 2 al Aeroportului Internaţional Suceava.

„Ştiam că nu va fi suficient spaţiul din actualul terminal de pasageri şi, pentru că aceeaşi greşeală au făcut-o cei din Iaşi, construind, la repezeală, un fel de baracă, denumită Terminalul 2. Mergând pe principiul că e mai bine să înveţi din greşelile altora, încă din 2015, când nu era redeschis traficului Aeroportul Suceava, am propus Consiliului Judeţean şi s-a aprobat în unanimitate construirea Terminalului 2, modificând structural şi din perspectiva fluxurilor actualul Centru Economic de lângă aeroport” a menţionat deputatul PSD.

El a explicat că un astfel de proiect ar fi fost şi rapid de executat, şi ieftin, iar în acelaşi timp ar fi dat în sfârşit un sens acelei clădiri care stă din 2006 nefolosită şi în care s-­au investit 5 milioane de euro.

„Aceste lucruri le-am zis celor ce au venit după mine acum aproape un an, văd că între timp s-au gândit alte soluţii, au fost prezentate nişte fotografii color A3, cu o construcţie nouă de la Greenfield, dar, până în prezent, nu s-a făcut nimic şi, mai rău, nici nu cred că se va putea face ceva, pentru că nu s-a grăbit nimeni să solicite plafon de împrumut de la Ministerul Finanţelor” a adăugat Nechifor.

Deputatul PSD de Suceava consideră că s­-a ajuns într-o situaţie paradoxală, cu două companii de zbor care au curse regulate şi două cu chartere de vară, iar posibilitatea de a deservi două curse la interval scurt de timp e pusă sub semnul îndoielii, din motive logistice şi operaţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: