Spitalul Fălticeni a depus documentaţia pentru autorizarea noii maternităţi

> Până când nu va îndeplini toate condiţiile, maternitatea nu va fi deschisă > Pacientele ce necesită intervenţii chirurgicale vor fi preluate de Spitalul Judeţean

 Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că reprezentanţii Spitalului Municipal Fălticeni au depus documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare a Maternităţii Fălticeni.

Ea a spus că în cadrul procedurilor de autorizare este prevăzută automat şi efectuarea unor teste de sanitaţie, respectiv prelevarea de probe de aeromicrofloră, probe de pe suprafeţe şi teste de sterilitate.

„Până când nu vor fi îndeplinite toate criteriile, iar dacă rezultatele analizelor efectuate pe probele recoltate nu vor fi corespunzătoare, Maternitatea Fălticeni nu va fi deschisă” a explicat Zorescu.

Întrebată dacă în urma derulării anchetei DSP privind modul defectuos de transport al incubatoarelor Maternităţii Fălticeni au fost aplicate sancţiuni, ea a precizat că eventualele sancţiuni ar putea fi stabilite pe linie administrativă de conducerea Spitalului Municipal Fălticeni.

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că a fost depusă la DSP Suceava documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare a Maternităţii Fălticeni. El a spus că la această documentaţie s-­a ataşat şi o notă prin care se informează DSP Suceava că Spitalul Municipal Fălticeni a solicitat sprijin Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava ca, până la deschiderea Maternităţii Fălticeni, pacientele ce necesită intervenţii chirurgicale să fie preluate direct de Maternitatea Suceava.

El a precizat că Ambulatoriul de Specialitate Obstetrică­-Ginecologie va funcţiona ca o linie de gardă, cu medic şi asistenţi medicali.

Reamintim că DSP Suceava s-a autosesizat şi a declanşat, marţi, o anchetă după ce în mass-media au fost difuzate imagini în care a fost surprins modul defectuos în care au fost transportate incubatoarele Maternităţii Fălticeni spre noul sediu, în remorca unui tractor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI