La Cetatea de Scaun

Liceenii se întrec în probe cu specific medieval

Echipe de liceeni suceveni se vor întrece, sâmbătă, începând cu ora 11, în probe şi jocuri medievale, la Cetatea de Scaun a Sucevei. Activităţile au loc în cadrul proiectului educaţional-concurs „Jocul medieval – între comunicare şi acţiune” derulat de Muzeul Bucovinei din Suceava.

„Douăsprezece echipe, formate, fiecare, dintr-un băiat şi o fată, vor participa la probe cu specific medieval: alergatul cu sacul, mima, zaruri, dans medieval, tras de funie. Participarea la probe se face în costume medievale care sunt asigurate de Muzeul Bucovinei. Logistica necesară pentru desfăşurarea tuturor probelor este asigurată de Muzeul Bucovinei.

Primele trei echipe clasate vor fi premiate, pentru ceilalţi participanţi acordându-se diplome de participare şi legitimaţii de vizitare gratuită a obiectivelor Muzeului Bucovinei” arată Iuliana Roşca, din partea organizatorilor. Ea precizează că scopul acestui proiect este promovarea patrimoniului cultural deţinut de Muzeul Bucovinei, prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie.

„Colegii, părinţii, bunicii şi toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi să-şi susţină echipele favorite şi să petreacă momente de neuitat în Cetatea lui Ştefan cel Mare!” transmite Iuliana Roşca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: