Ion Lungu vrea ca toate cablurile să dispară de pe stâlpi

> Ele ar urma să fie instalate subteran, serviciul fiind concesionat: „Aşa respectăm şi legea şi vom avea un oraş mai frumos”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, în conferinţa săptămânală de presă, că intenţionează să concesioneze serviciul de reţele de comunicaţii din municipiu, urmând ca toate cablurile aflate acum pe stâlpi să fie introduse într-un sistem subteran de comunicaţii.

Primarul a spus că aceasta este o problemă nerezolvată în Suceava, iar legislaţia în domeniu, apărută în 2011, obligă municipalitatea să elimine cablurile de pe stâlpi spre a fi mutate într-o reţea subterană.

El a adăugat că, în ultimul timp, a primit două oferte de la firme din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Cea din Bucureşti propune concesionarea serviciului public de furnizare a reţelelor de comunicaţii, iar cea din Cluj-Napoca, să gestioneze infrastructura pentru reţeaua subterană de telecomunicaţii. Cei din Cluj-Napoca susţin că au realizat un proiect asemănător în acest municipiu.

Lungu a spus că este posibil ca, în perioada următoare, pornind de la aceste două scrisori de intenţie, în baza legii care obligă municipalitatea, să fie concesionat acest serviciu, în ideea de a avea un oraş mai frumos.

„Sunt aceste cabluri care atârnă de stâlpi, (…) sunt colaci de cabluri, iar de câte ori am vrut să facem ordine nu prea răspund cei care au aceste cabluri” a arătat Lungu.

El a anunţat că va veni cu o propunere de caiet de sarcini pentru concesionare, iar Primăria nu va cheltui niciun leu, ci va câştiga din redevenţă.

„Câştigăm de două ori: odată că vom avea un oraş mai frumos şi vom respecta şi legea, iar Primăria va încasa o redevenţă anuală. Nu putem să angajăm atâta personal să urmărim fiecare cablu din oraş. Este o externalizare a serviciului. E o soluţie corectă şi voi avea discuţii informale şi cu consilierii, dacă sunt de acord” a spus primarul.

El a arătat că doreşte ca noul sistem subteran să fie realizat cât mai mult pe lângă trotuare, iar trotuarele să fie afectate cât mai puţin de lucrările care se vor face pentru introducerea cablurilor în subteran. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: