Hotelierii suceveni nu au recepţioneri şi cameriste

> „Patronatele ridică tot mai des problema forţei de muncă deficitare în domeniul hotelier, unul care este în creştere, având în vedere şi dezvoltarea turismului” explică Simona Sofroni, director a adjunct al AJOFM Suceava

Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava la începutul lunii aprilie are rezultate peste aşteptări. Dacă la momentul manifestării încadraţi pe loc au fost dar 16 şomeri, alta este situaţia acum, după ce aspiranţii au susţinut interviuri şi probe de lucru la sediul angajatorilor.

„În urma comunicării cu angajatorii, numărul persoanelor care au răspuns solicitărilor noastre a crescut foarte mult. De asemenea, a crescut diversitatea locurilor de muncă adresate celor cu studii medii şi cu studii superioare, inclusiv în ceea ce priveşte meseriile şi ocupaţiile. Pe de altă parte, am înţeles că trebuie să lucrăm mai mult la ceea ce înseamnă consilierea persoanelor din evidenţele noastre, astfel încât AJOFM să răspundă angajatorilor, în ceea ce priveşte raportul cerere-ofertă” relevă Simona Sofroni, directorul executiv adjunct al AJOFM.

După o lună de la organizarea Bursei generale a locurilor de muncă, din cele 794 de persoane selectate pentru angajare, au fost încadrate efectiv 219, adică mai mult de un sfert din totalul celor agreate într-o primă fază. În municipiul Suceava, în urma susţinerii interviurilor finale s-au ales cu câte un loc de muncă 102 din cei 425 de selectaţi, iar în municipiul Fălticeni şi-au găsit un job 43 de amatori din totalul de 109 selectaţi. În municipiul Rădăuţi au fost angajaţi 49 dintre cei 137 trecuţi de primul filtru, iar în municipiul Câmpulung Moldovenesc, din cele 123 de persoane acceptate iniţial, 34 vor lucra efectiv la angajatorii cu deficit de forţă de muncă.

„Din punctul nostru de vedere, rezultatele după o lună de la monitorizare nu arată rău, însă totdeauna este loc de mai bine. De altfel, avem convingerea că, din baza de date pe care angajatorii participanţi la Bursă şi-au făcut-o, vor mai fi angajări ulterioare acestei luni de monitorizare” arată şeful adjunct al instituţiei sucevene de ocupare a forţei de muncă.

Absolvenţii cursurilor de patiseri, bucătari şi ospătări preferă să lucreze în străinătate

În ceea ce priveşte cele mai căutate locuri de muncă, în această perioadă a anului pe primul loc s-au situat cele din domeniul construcţiilor. De asemenea, agenţii economici suceveni sunt, din ce în ce mai mult, pe urmele IT-iştilor, dar şi a inginerilor, iar dacă nu întotdeauna se cere experienţă în activitate, ceea ce predomină în ultimul timp este specificitatea diplomei, a specializării, “căutându-se doar anumiţi ingineri”. Pe de altă parte, o cerere sporită de mână de lucru calificată vine şi pe linia patiseriei, bucătăriei şi ospătăriei. Cu toate că în domeniile amintite AJOFM organizează cursuri de calificare, acestea nu reuşesc să acopere cererea, întrucât „absolvenţii preferă să lucreze în străinătate”.

„Patronatele ridică tot mai des aspectul acesta, al forţei de muncă deficitare, şi în domeniul hotelier, unul care este în creştere, având în vedere şi dezvoltarea turismului, pentru a răspunde acestor cerinţe. În acest scop, am încercat să ne autorizăm şi pe cursuri de cameriste şi recepţioneri” explică Simona Sofroni, director adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: