Expoziţie de pistoale la Cetatea de Scaun

Muzeul Bucovinei, Serviciul Cetatea de Scaun, organizează în perioada 17 mai – 10 iunie a.c., microexpoziţia cu arme de foc aparţinând colecţiei de patrimoniu a instituţiei, intitulată „Pistoale din colecţiile Muzeului Bucovinei. Arme de foc din secolele XVIII-XX”.

Potrivit organizatorilor, obiectele de patrimoniu (revolvere, diferite tipuri de pistoale, cu cremene, percuţie şi capsă) vor fi expuse în Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun.

„Prin acest proiect cultural se urmăreşte valorificarea expoziţională a patrimoniului mobil al Muzeului Bucovinei.

Coordonatorul proiectului, Gabriel Marcel Catrinar, alături de muzeograful Ciprian Petru Popovici şi conservatorii Vasilica Cotoc, Tiberiu Polocoşeru şi Mihai Ivan, evidenţiază cele mai reprezentative piese din custodia Muzeului Bucovinei” precizează organizatorii.

În cadrul expoziţiei sunt expuse 26 de obiecte, aflate în stare bună de conservare, împreună cu o gamă largă de informaţii istorice legate de apariţia lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: