„E ţara plină de hoţi şi tu nu ai văzut un hoţ în carne şi oase”

A treia din Zilele Teatrului Matei Vişniec a fost marcată de spectacolul trupei de la Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” din Chişinău, în regia lui Sandu Cobuz. După ce cu o zi înainte au jucat în două reprezentaţii „migraaaanţii” lui Vişniec, tulburând şi instigând publicul la reflecţii adânci, prin piesa „Hoţul” au destins atmosfera, stârnind cascade de râs şi bună dispoziţie.

Comedia, o farsă, în care un hoţ, deranjat la serviciu cu apeluri telefonice de soţia sa, este prins în casa pe care încerca s-o jefuiască, de proprietarul acesteia însoţit de o doamnă, a atras foarte repede publicul. Situaţia care se complică cu fiecare nou personaj, scenografia, actorii care-şi joacă foarte convingător, cu ironie şi umor rolurile, au creat o supapă de eliberare de oboseală şi rutină, într-o zi aglomerată de miercuri.

Replici de actualitate, în care publicul se regăseşte, şi-au găsit imediat ecoul în sală. „E ţara plină de hoţi şi tu nu ai văzut un hoţ în carne şi oase.”

Publicul sucevean s-a mai întâlnit cu textele lui Dario Fo (scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, actor, regizor) prin monodrama „Singură în faţa dragostei şi a morţii” care o are în distribuţie pe actriţa Clara Popadiuc.

Dario Fo a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997 „…pentru că, urmând tradiţia bufonilor de curte medievali, ia în râs puterea, restituind demnitatea asupriţilor”.

Nu rataţi astăzi, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, spectacolul „Cabaretul DADA”, de Matei Vişniec, regizat de Anca Bradu! Dacă nu aţi văzut încă sau doriţi să revedeţi „Tigrul din oraşul nostru”, se joacă astăzi, de la ora 17, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: