Deputatul Băişanu către ministrul Educaţiei: 

Tinerii fac sex la vârste tot mai fragede, din spirit de gaşcă, iar patru din 100 de mame sunt minore

Ce programe de educaţie sexuală sunt în şcoli?

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a solicitat ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, să prezinte care sunt programele de educaţie sexuală din şcoli, pentru a se reduce numărul de mame adolescente în condiţiile în care tinerii fac sex la vârste tot mai fragede.

Băişanu arată, într-o interpelare adresată ministrului Educaţiei, că în România se înregistrează peste 8.000 de mame minore anual şi peste 40.000 de copii abandonaţi.

„Cele 8.000 de mame minore din fiecare an ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care, din 1.000 de femei care nasc, peste 40 sunt minore” a arătat deputatul ALDE.

El consideră că lipseşte un program naţional de educaţie sexuală, arătând că şcoala din România nu reuşeşte să­-i pregătească pe elevi pentru viaţa adevărată atunci când aceştia au nevoie, iar educaţia sexuală, predată sporadic în şcoli, nu este eficientă.

Totodată, deputatul sucevean susţine că se promovează sexul ca mod de reuşită în viaţă.

„E prea mult sex la televizor şi în presă pentru ca părinţii să mai aibă vreo şansă în a-şi ţine copiii departe de acest subiect.

Tinerii sunt uşor de influenţat şi ajung să creadă că e mai bine să faci sex pentru bani ca să reuşeşti în viaţă decât să te ţii de şcoală. Virginitatea a ajuns o ruşine în România. Tinerii fac sex la vârste tot mai fragede din spirit de gaşcă, dar şi din teama de a nu fi stigmatizat, izolat şi umilit de cercul de prieteni. Societatea promovează libertinismul sexual, iar adolescenţii resimt tot mai devreme impulsul de a-şi începe viaţa sexuală, chiar dacă ei nu se simt pregătiţi pentru acest pas” mai susţine Alexandru Băişanu.

În final, deputatul ALDE de Suceava îl întreabă pe ministrul Educaţiei dacă ministerul are în vedere măsuri privind educaţia sexuală în şcoli pentru a reduce numărul de sarcini la adolescente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: