Sportivii suceveni, din nou pe apă, în luptă pentru medalii la europene

După o perioadă de selecţii, în perioada de iarnă, cât şi pe apă, şase dintre canotorii din judeţul Suceava, trei de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi trei de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, vor intra în lupta pentru medalii la Campionatul European de Canotaj pentru juniori I, la finele acestei săptămâni, la competiţia ce va avea loc în Germania. Medaliat cu bronz la europenele de anul trecut în proba de 8+1, sportivul Alexandru Dumitru Ciobâcă, antrenat la CSM Suceava de Ioan Despa, va concura de această dată în barca de 4 rame a României, în care va fi coleg cu Cristian Cojocaru, canotor antrenat la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni de Vasile şi Ana Avrămia. La aceeaşi competiţie, barca de 8+1 a României va avea două sportive din judeţul Suceava, Elena Dănuţ, de la CSM Suceava, şi Magdalena Rusu, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni. Medaliată cu argint la europenele din 2016, o altă sportivă de la CSM Suceava, Elena Larisa Roşu, va lupta pentru o medalie continentală la juniori I tot în proba de 4 vâsle. Al şaselea canotor din judeţ, Sebastian Cornea, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, va lua startul în Germania în proba de 8+1 cu echipajul României.

Cel mai talentat canotor din ţară la generaţia sa de vârstă, Cosmin Pascari, de la CSM Suceava, va debuta săptămâna viitoare în competiţiile internaţionale oficiale de seniori, mai exact la Campionatul European ce va avea loc în Cehia. Deşi este încă la tineret, Cosmin Pascari a reuşit performanţa de a prinde un loc în barca regină a României la seniori, cea de 8+1.

„Mă bucur foarte mult că Pascari Cosmin a prins barca de 8+1 la seniori, ceea ce este o performanţă notabilă în cariera sa, mai ales că este încă la tineret. Lupta pentru medalii la europenele de juniori I va fi una foarte tare, dar sper ca toate bărcile noastre să urce pe podium, mai ales că-n ţară au scos timpi de aur, dar totul va depinde de evoluţia din Germania. Mulţumim Primăriei municipiului Suceava şi Consiliului Local Suceava pentru faptul că sprijină secţia şi clubul nostru în eforturile noastre de a reprezenta cu succes oraşul, judeţul şi ţara în concursurile naţionale şi internaţionale”, a declarat antrenorul canotorilor de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: