PSD Suceava vrea să dezvolte programe care să oprească plecarea tinerilor în străinătate

> Organizaţia a lansat un proiect ce vizează întâlniri cu tinerii din zonele rurale

 PSD Suceava a anunţat că derulează un proiect ce vizează întâlniri cu tinerii din comunităţile rurale din judeţ, pentru a face vizibile nevoile tinerilor şi a fi dezvoltate programe care să oprească plecarea acestora în străinătate.

Organizaţia Tinerilor Social Democraţi (TSD) Suceava a organizat recent o întâlnire în comuna Iacobeni, scopul fiind o dezbatere pe marginea problemelor tinerilor din comunităţile locale din zona de munte, dar şi alte subiecte de interes pentru localitate.

La întâlnire au participat şi deputatul PSD Alexandru Rădulescu, Cătălin Fediuc, preşedinte executiv al TSD, Claudiu Cozianu, preşedinte al TSD Vatra Dornei, şi Viorel Maxim, candidatul PSD la Primăria Iacobeni.

Cei peste 40 de tineri participanţi au fost interesaţi în special de oportunităţile de dezvoltare antreprenorială şi au exprimat mai multe dorinţe privind direcţiile de dezvoltare a comunei. Au fost şi discuţii despre alegerile locale ce urmează a fi organizate în Iacobeni.

Acţiunea face parte dintr-o serie de întâlniri cu tinerii din comunităţile rurale declanşată de la începutul anului de TSD Suceava, se menţionează într-un comunicat.

„Ne dorim foarte mult să intrăm în contact cu cât mai mulţi tineri, să dezvoltăm o platformă de dialog prin care să facem vizibile nevoile tinerilor de azi. Astfel de întâlniri ne ajută să întărim organizaţia, dar, mai important, să facem vizibile anumite aspecte sociale şi economice care ar permite liderilor politici să dezvolte programe care să oprească plecarea tinerilor în străinătate şi să încurajeze o atitudine constructivă pentru comunităţile locale, chiar şi cele rurale” a menţionat preşedintele Organizaţiei judeţene TSD Suceava, George Şoldan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: