Primarul municipiului Suceava:

Proiectul privind salubrizarea menajeră este foarte important, nu merită să-l sabotăm

> „Suntem deschişi la orice discuţii” spune edilul-şef, în contextul în care PSD l-a acuzat că, prin caietul de sarcini, se permite aducerea de utilaje vechi, neeficiente

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că luni va purta discuţii informale cu toţi consilierii locali privind caietul de sarcini la licitaţia pentru salubrizarea menajeră, proiect care a fost respins în şedinţa de luna trecută cu votul PSD, care a reclamat că acest caiet de sarcini este făcut neprofesionist şi că ar fi trebuit să fie angajată o firmă care să-l realizeze.

Primarul consideră că aleşii PSD nu au avut o atitudine corectă, iar acesta este motivul pentru care lansează aceste consultări informale în vederea găsirii celei mai bune soluţii, astfel încât proiectul să fie adoptat, fiind necesar votul a două treimi din numărul consilierilor locali.

„Au venit consilierii de la PSD cu remarci care nu sunt corecte, nu sunt reale, tocmai de asta vrem să le discutăm în această discuţie informală, să mai corectăm dacă este ceva de corectat. Dar este un proiect foarte important pentru comunitate şi nu cred că merită să-l sabotăm” a spus primarul.

El a apreciat că acest caiet de sarcini a fost elaborat de angajaţii Primăriei şi că nu s­-au cheltuit fonduri cu o firmă care să realizeze lucrarea.

„Acest reproş că nu am făcut cu o firmă de specialitate nu poate fi un reproş, ci un merit al Primăriei că oameni de specialitate din Primărie au muncit la acest caiet de sarcini şi nu am plătit să-l facă alţii. Suntem deschişi la orice discuţii” a precizat Lungu.

El a arătat că, după discuţiile informale de luni, miercuri, săptămâna viitoare, va fi şedinţa Consiliului Local în care se va dezbate acest proiect.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii suceveni nu se opun salubrizării în municipiu, motiv pentru care au votat acest proiect, dar au cerut ca o firmă specializată să realizeze caietul de sarcini pentru licitaţie, întrucât în cel elaborat de „specialişti de talia lui Harşovschi şi Lungu” sunt chestiuni care afectează sucevenii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: