„Noaptea muzeelor 2017”, la Suceava şi Fălticeni

 Muzeul Bucovinei Suceava va desfăşura sâmbătă, 20 mai a.c., manifestarea „Noaptea muzeelor”, printr-o serie de evenimente culturale organizate la Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Cetatea de Scaun a Sucevei.

Astfel, la ora 18, la Muzeul de Istorie va avea loc un spectacol instrumental şi de poezie susţinut de elevii Colegiului Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Tot la ora 18, Muzeul Satului Bucovinean îşi va întâmpina vizitatorii cu un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, iar la Hanul Domnesc este programat un recital Cătălin Condurache şi Sandy Deac.

La ora 19.30, la Muzeul de Ştiinţele Naturii va avea loc un recital de nai susţinut de Asociaţia culturală „Friderich Schwartz”, iar la ora 21.30, la Cetatea de Scaun a Sucevei, va fi organizat un spectacol pirotehnic intitulat „Ciuleandra”, susţinut de Ordinul Solomonarilor Suceava.

Totodată, de „Noaptea muzeelor”, sucevenii vor putea vizita şi muzeele din Fălticeni, prin intermediul unui parteneriat încheiat între Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Muzeul Bucovinei.

„Pe 20 mai, la orele 18 şi 21, un autocar va pleca din Suceava (din faţa Muzeului de Istorie) spre Fălticeni, unde doritorii vor putea vizita Muzeul de Artă «Ion Irimescu», Muzeul Apelor «Academician Mihai Băcescu» şi Galeria Oamenilor de Seamă. În cadrul acestui parteneriat, mai mulţi fălticeneni vor putea să viziteze Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun. Plecările din Fălticeni sunt programate la orele 17.30 şi 21.30 (din faţa Muzeului de Artă «Ion Irimescu»)” anunţă reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Cu prilejul „Nopţii muzeelor”, intrarea la toate obiectivele este gratuită, începând cu ora 18 până la ora 24, cu excepţia Muzeul Satului Bucovinean, care se va închide la ora 20. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: