Ce a fost a fost, ce va fi va fi, a fost ultima zi?

Astăzi este ultima zi, din „plan”, de prezentare a proiectului pentru finanţarea echipei Foresta Suceava. Acesta nu poate fi „produs” dacă echipa suceveană nu achită datoria de 300.000 de lei către Finanţe.

Este clar faptul că nu s-a putut strânge această sumă şi că „lumina” se va stinge la formaţia fanion a Sucevei. S-au încercat tot felul de stratageme, investitori, colectă publică, giranţi, dar se pare că nimic nu a funcţionat. Am spus la final giranţi pentru că se presupune că proiectul echipei sucevene urma să aibă acceptul tuturor şi cel care punea „obrazul” avea certitudinea că va primi banii înapoi.

Faptul că se încearcă finalizarea acestui sezon competiţional, pas cu pas, pentru că mai sunt doar patru etape, este bun. Măcar Suceava va mai avea echipă în Liga a II-a. Sigur, dacă nu va avea fonduri ea va fi un fel de mort-viu şi vor mai trebui bani pentru îmbălsămare.

Adevărul e o floare rară! Cum ar spune Murphy.

Ce nu a mers, ce s-a întâmplat după momentul de final de an în care Căinari a finalizat inspirat petrecerea echipei? Se ştia de atunci faptul că există o „coadă”, se ştia de mai demult chestia, şi am vrut să zic gaură, financiară?

Peste orice comentariu, mai bine sau mai rău intenţionat, Suceava a avut din vechime echipă de fotbal. Nimeni nu ne călca pe bătături în acele vremuri şi acest judeţ merită o formaţie fanion şi chiar mai mult. Nu reprezintă niciun secret faptul că fotbalul adună mai mulţi spectatori în tribune decât orice alt sport din Suceava şi mai mulţi fani decât orice altă combinaţie, de orice natură.

Că se cheamă Avântul, Recolta, Rapid, CSM, Cetatea, Bucovina, Foresta, Suceava trebuie să aibă o echipă de fotbal. Una ca şi cristalul, nu de Dorohoi, dar una limpede şi transparentă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: