Fotbal feminin

Olimpia Cluj a cucerit Cupa României

Calificată în premieră într-o finală de Cupa României, Navobi Iaşi nu a reuşit să producă marea surpriză în meciul din Copou cu puternica formaţie Olimpia Cluj. Ardelencele s-au impus cu un categoric 5-0 (3-0) pe stadionul „Emil Alexandrescu”, într-o finală pe care au dominat-o clar.

Olimpia şi-a adjudecat astfel al şaselea trofeu în cea de-a şaptea finală consecutivă jucată, în timp ce Navobi rămâne cu „argintul”, dar şi cu meritul de a fi adus la Iaşi o finală de Cupă. Golurile echipei pregătite de Marius Suller au fost marcate de Ştefania Vătafu (5), Cristina Carp (12), Andreea Voicu (31), Adina Giurgiu (49) şi Mara Bâtea (85).

Olimpia a jucat întreaga repriză secundă în inferioritate numerică, după eliminarea Mihaelei Ciolacu în minutul 45. La finala Cupei României au asistat aproape 1.200 de spectatori. Trofeul a fost înmânat campioanei de către preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la festivitatea de premiere participând şi şeful AJF Iaşi, Sorin Boca. Pe lângă preşedintele Burleanu, la meci au asistat directorul de dezvoltare Ciprian Paraschiv, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu şi Gheorghiţă Geolgău.

La sfârşitul partidei din Copou, căpitanul campioanei, Ioana Bortan, jucătoare care a disputat toate cele şapte finale ale Olimpiei în Cupa României, a declarat că îşi doreşte un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor.

„Am venit la Iaşi să aducem trofeul înapoi la Cluj şi ne bucurăm că am reuşit acest lucru. Nu vreau să comentez despre echipa Iaşiului, dar diferenţa cred că s-a văzut pe teren. Scopul nostru acum este Liga Campionilor. Avem condiţii destul de bune la Cluj, jucăm fotbal de plăcere, nu pentru a ne îmbogăţi. Ne dorim să ajungem cât mai departe”, a declarat Ioana Bortan.

La rândul său, tânăra jucătoare Teodora Meluţă a declarat că îşi doreşte să câştige cât mai multe trofee. „Acest trofeu reprezintă totul pentru mine. De ce? Pentru că totul se rezumă la trofee. Pentru asta muncim, pentru a câştiga trofee. Ţinta noastră acum este să trecem de grupele Ligii Campionilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: