Periplu în timp cu artista Camelia Rusu Sadovei

“În dramatic de lenta transformare a urbei noastre milenare, istoria oamenilor şi a ctitoriilor lor rămâne un subiect fascinant…” spune pictoriţa

Periplu în timp este nu doar călătoria pe care ne-o propune cunoscuta pictoriţă Camelia Rusu Sadovei, ci şi titlul noii sale expoziţii personale de la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava la vernisajul căreia suntem aşteptaţi să luăm parte astăzi, 17 mai, ora 17. Invitaţia, aşa cum a ajuns la noi va ajunge şi la dv., stimaţi cititori, cu precizarea că semnătura s-a pierdut în strălucirea altei zile de mai, a natalei Cameliei Rusu Sadovei:

“În dramatic de lenta transformare a urbei noastre milenare, istoria oamenilor şi a ctitoriilor lor rămâne un subiect fascinant prin mărturia răbdătoare în faţa timpului a caselor boiereşti, a curţilor şi mai ales a vieţii care le înconjoară. Pornind de la un periplu în timp, pe coordonate aleatorii, proiectul artistic al artistei Camelia Rusu Sadovei este unul de studiu al locurilor reale din oraşul vechi al Sucevei. Sunt locuri care stau mărturie a unor vremuri de tihnă, bogate şi aşezate în ierarhii precise, cu farmec de poveste iniţiatică. Mai rar poziţionate pe o hartă a monumentelor istorice, casele uliţelor ocolite de cruntele sistematizări, păstrează şi azi amprenta stăpânilor de demult: negustori, boieri sau intelectuali remarcabili ai unor vremuri de graţie de mult apuse. Este un nou drum în creaţia artistei, nu lipsit de dificultate, dar care propune o întoarcere în timp, către moştenirile pentru care suntem cu toţii răspunzători”.

În acelaşi ton, Niculai Moroşan, preşedintele Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România, sub a cărei egidă are loc acest eveniment artistic, cu siguranţă de deosebită calitate, încheie irezistibil: „Vă aşteptăm în această nouă aventură alături de noi!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: