De vorbă cu microbiştii suceveni

Foresta Suceava încearcă, disperată, să încheie sezonul

Mai sunt patru etape din acest sezon competiţional al Ligii a II-a de fotbal. Foresta Suceava mai are două meciuri acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe şi Olimpia Satu Mare şi două afară, la Dunărea Călăraşi şi Juventus Bucureşti.

Formaţia suceveană, aflată într-o gravă dificultate financiară din cauza datoriei de 300.000 de lei către Finanţe, încearcă cu disperare să încheie acest campionat.

Chit că, deocamdată, nu sunt şanse de achitare a restanţei către Fisc, la ea adunându-se şi banii datoraţi antrenorilor Cristi Popovici şi Marius Gireadă, încă vrea 25.000 de lei, gruparea suceveană vrea să se prezinte la ultimele runde.

Foresta se va antrena pe parcursul acestei săptămâni pentru că s-au găsit resurse pentru cazare şi masă şi mizează pe prezenţa spectatorilor în tribune la partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe de sâmbătă, 20 mai, mai ales că meciul, care va începe pe „Areni” la 11.30, va fi televizat. Este un fel de „cântec de lebădă” al formaţiei sucevene care a avut un parcurs rezonabil din punct de vedere sportiv şi vrea să termine pe teren acest sezon competiţional, în pofida dificultăţilor financiare. De organizat un joc pe teren propriu costă cam 8.000 de lei, aşa cum spun cei care cunosc acest lucru, şi se speră ca microbiştii suceveni să vină la stadion pentru echipa favorită.

Soluţia este una de moment, dar merită luată în considerare. Pe termen mai lung însă se pune întrebarea: cine va mai veni vreodată la Suceava ţinând cont de faptul că în fiecare an o nouă echipă moare? Dacă în acest sezon competiţional, când am avut un brand ca Dorin Goian, căpitanul naţionalei României, Dănuţ Perjă, director sportiv la Rapid şi fotbalist de prim eşalon valoric, şi tânărul Andrei Ciutac, bine intenţionat, s-a atins actualul nivel de… „performanţă”, pe cine va trebui să mai pună Suceava la „timona” fotbalului pentru a continua să reziste?

Cred sincer că judeţul Suceava are resurse locale să alcătuiască şi să ţină o echipă reprezentativă în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului românesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: