S.C. BIOENERGY SUCEAVA S.A.

Campanie educaţională: „Energia Verde”

Vineri, 12 mai a.c., BioENERGY Suceava şi-a deschis porţile pentru elevii Şcolii de Arte „Ciprian Porumbescu”. Astfel, într-un cadru simplu, neoficial, centrala electrică care asigură apa caldă şi încălzirea municipiului Suceava a devenit, pentru o oră, gazdă pentru elevii clasei a II-a, care au primit entuziasmaţi provocarea de a participa la concursul de pictură intitulat „Energia Verde”. Desemnarea câştigătorilor şi premierea se vor concretiza în data de 23 mai a.c., în incinta Şcolii de Arte „Ciprian Porumbescu”.

Programul a început cu o scurtă descriere a activităţii centralei, prezentată de directorul general Vasile Ilie, urmată de vizitarea depozitului de biomasă, exemplificarea sortimentelor folosite drept combustibil (rumeguş, coajă, crengi, capete, rădăcini şi resturi din exploatarea/ prelucrarea lemnului), prezentarea utilajelor, a instalaţiilor precum şi descrierea întregului proces tehnologic de producţie.

Societatea BioEnergy Suceava a iniţiat o campanie educaţională de conştientizare a faptului că biomasa utilizată în prezent, acum câţiva ani polua râurile de munte, fiind un deşeu rezultat în urma tăierilor de pădure, deşeu care nu era strâns, poluând mediul în zona în care au fost defrişări. Acum, această biomasă este colectată, tocată, adusă în depozitele BioEnergy şi utilizată în scopul producerii apei calde şi încălzirii municipiului Suceava.

Astfel, BioEnergy Suceava contribuie la ecologizarea mediului înconjurător, jucând rolul de „sanitar al pădurilor”, precum şi la menţinerea unui aer curat prin reducerea poluării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: