Patriarhul Daniel a sfinţit cabinetul stomatologic „Sf. Ierarh Nectarie” de la Rădăuţi

> Patriarhul a vernisat, duminică, expoziţia Sf. Mitropolit Iacob Putneanul

 Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a sfinţit, duminică după-amiază, cabinetul stomatologic „Sf. Ierarh Nectarie” aparţinând Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, în cadrul aşezământului „Sf. Ierarh Leontie” unde sunt instituţionalizaţi peste 100 de copii.

Împreună cu PF Daniel, au fost prezenţi la aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” mai mulţi ierarhi ai BOR, între care ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Cu această ocazie, patriarhul Daniel a acordat stareţului Mănăstirii Bogdana, Iustin Dragomir, Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru clerici, primind de la stareţul Mănăstirii Bogdana o icoană reprezentând Intrarea Maicii Domnului în Biserică, care este hramul bisericii din apropierea aşezământului pe care PF Daniel a sfinţit-o în noiembrie 2015, când a sfinţit şi întregul complex construit la Rădăuţi.

PF Daniel a mai participat, duminică după-amiază, şi la vernisajul expoziţiei „Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul. Părintele, ctitorul, cărturarul”, deschisă în cadrul Muzeului Mănăstirii Putna. În expoziţie pot fi văzute mai multe obiecte ce au aparţinut Sfântului Iacob, între care crucea cu care a fost înmormântat, sfeşnice, icoane, cărţi şi documente. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: