Nouă instituţii se unesc pentru a ataca frontal problemele agriculturii sucevene

> Comitetul de coordonare a administraţiei agricole judeţene va acţiona pentru implementarea în teritoriu a obiectivelor Ministerului Agriculturii > „Vom acţiona de o aşa manieră încât să existe o finalitate cât se poate de bună în ceea ce priveşte agricultura, inclusiv cea suceveană” a declarat Haralampie Duţu, secretarul noului organism

 În judeţul Suceava s-a înfiinţat Comitetul de coordonare a administraţiei agricole judeţene. Reglementată prin Ordinul nr. 54/2017 al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru fiecare judeţ din România, noua structură are în componenţă reprezentanţi ai conducerilor instituţiilor din subordinea Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, respectiv ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ), Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR), Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice (OJSPA), Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Biroului zonal al Agenţiei Naţionale Zootehnice şi Unităţii Fitosanitare. În cazul în care posturile există la nivelul instituţiilor amintite, din Comitetul de coordonare a administraţiei agricole judeţene fac parte directorii executivi şi directorii executivi adjuncţi ai unităţilor în cauză. Preşedinţia acestuia, pentru o perioadă de 6 luni, este deţinută de reprezentantul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, secretariatul revenind Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană.

Secretarul Haralampie Duţu, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană, ne-a declarat că scopul noului organism, care se întruneşte o dată la 3 luni, este acela de a coordona acţiunile pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale le implementează la nivelul judeţelor, “de aşa manieră încât să existe o finalitate cât se poate de bună, în ceea ce priveşte agricultura, inclusiv cea suceveană”.

„O asemenea structură este binevenită, deoarece ar fi neplăcut ca atunci când ai nevoie de sprijinul altei instituţii să mergi, de fiecare dată, cu o adresă oficială la aceasta. Acum ne putem adresa în mod direct şi să ne ajutăm reciproc în rezolvarea unor probleme de zi cu zi. S-a întocmit deja un program în care sunt incluse activităţile specifice fiecărei instituţii menţionate, iar trimestrial ne întâlnim pentru analizarea obiectivelor comune la nivel judeţului Suceava” a explicat Haralampie Duţu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: