Deputatul Cătălin Nechifor:

Cei care protestează acum nu au spus „nici pâs” când s-au tăiat salariile cu 25%

> Legea salarizării unitare e în Parlament, iar dacă sunt corecţii de făcut vor fi luate în calcul

 Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a declarat ieri, la Realitatea TV, că proiectul legii salarizării unitare, prin care sistemul de salarizare publică se pune în regulă, este în dezbaterea Parlamentului, iar dacă vor fi de făcut corecţii, acestea vor fi luate în calcul în comisii. Dar a reamintit că cei care protestează acum nu au spus „nici pâs” când salariile au fost tăiate cu 25%.

El a comentat în emisiune protestul de ieri al angajaţilor ANAF, care contestă grilele de salarizare propuse prin noua lege a salarizării unitare.

„Ciudat este că atunci când s-au tăiat salariile cu 25% nu s-a spus nici pâs de foarte mulţi dintre cei care acum îşi cer drepturile. Asta nu înseamnă că nu au dreptul să facă lucrul acesta” a spus Nechifor.

Deputatul consideră că legea salarizării pune în regulă, cât de cât, sistemul de salarizare publică.

„Au fost foarte multe disparităţi, discrepanţe, diferenţe uriaşe între cei care lucrau aceeaşi muncă în diverse instituţii. Eu cred că această egalizare, după competenţe, după studii, după încărcătura muncii va fi benefică” a spus deputatul sucevean.

Cătălin Nechifor a menţionat că, în trecutul apropiat, nu numai că s­-au tăiat salariile cu 25%, ci a fost şi crescută TVA de la 19 la 24%, ceea ce a însemnat un cost suplimentar cu 5%, aşadar reducerea veniturilor a fost de 30%.

Deputatul sucevean a mai declarat că în toate ţările, atunci când se discută despre un proces amplu de reaşezare a salariilor, apar astfel de tulburări şi a arătat că în urmă cu ceva timp au protestat poliţiştii, iar cei de la Romatsa au fost în grevă.

„Aşa se întâmplă din punct de vedere sociologic. Lumea vrea mai mult. Toţi vor mai mult. Încet, încet, cred că şi colegii din opoziţie vor fi de acord că această lege este una corectă. Mă bucur că trece prin Parlament, astfel ca la 1 iunie să avem o lege care să fie aprobată şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis” a mai declarat Nechifor.

Deputatul a menţionat că legea este în discuţie de câteva luni, informal şi formal.

„Dacă sunt corecţii de făcut, sunt sigur că la comisii vor fi luate în calcul” a precizat Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: