Rugbi, Divizia Naţională

CSM Suceava a învins liderul CS Năvodari

> În urma victoriei din ultima etapă a sezonului regulat, formaţia suceveană a încheiat această parte de campionat pe locul II

 În ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei Naţionale de rugbi, CSM Suceava a primit la finele săptămânii trecute, pe terenul Unirea, vizita liderului la zi, CS Năvodari. Cum constănţenii aveau un avans de 17 puncte în clasament, miza partidei era una deosebită doar pentru gazde care, în cazul unei victorii, ar fi terminat competiţia pe locul secund. Această poziţie ar fi permis sucevenilor să joace semifinala Diviziei Naţionale pe teren propriu. În pofida importanţei acestui joc, spectatorii prezenţi în tribune au fost cam puţini, atmosfera fiind salvată de susţinătorii adevăraţi ai rugbiului sucevean şi de „speakerul” acestei partide, nimeni altul decât fostul mare jucător al CSM-ului, Dumitru Livadaru.

Elevii antrenorului Constantin Vlad au început avântat meciul cu cei din Năvodari şi au ratat primul eseu la o palmă de linia de ţintă a oaspeţilor. Tot ei au deschis scorul, totuşi, Sabin Creţu transformând cu siguranţă a lovitură de pedeapsă. Constănţenii au egalat imediat la trei, Nicu Ignea, jucător provenit de la CSŞ Gura Humorului şi promovat de profesorul Dumitru Livadaru, trimiţând cu siguranţă printre buturi o lovitură de pedeapsă.

CSM Suceava a evoluat bine pe parcursul primei reprize, fiind în majoritatea timpului în terenul advers. Cea mai frumoasă fază a meciului s-a petrecut în minutul 26. În urma unui balon înalt trimis de fundaşul celor de la CS Năvodari, suceveanul Elisei a prins perfect balonul din zbor şi a pătruns irezistibil până în terenul de ţintă advers. Scorul primei reprize dintre CSM Suceava şi CS Năvodari a fost 10-3, pentru că Sabin Creţu a transformat încercarea reuşită de Elisei. Scorul a rămas nemodificat până la pauză, chiar dacă gazdele au mai beneficiat de o lovitură de pedeapsă.

Condusă excelent în teren de veteranul Cătălin Nicolae (37 de ani), CS Năvodari a revenit în joc în prima parte a reprizei secunde. Profitând de câteva erori copilăreşti ale jucătorilor gazdă, constănţenii au marcat două eseuri, din care au transformat doar unu şi au întors scorul de tabela de marcaj la 15-13 în favoarea lor. Treziţi la realitate de îndemnurile suporterilor, treziţi şi ei la rândul lor de amfitrionul Dumitru Livadaru şi de antrenorul Constantin Vlad, sucevenii au replicat imediat prin eseul izbutit de Ovidiu Croitoru. Eseul a fost transformat de nou intratul pe teren Dumitru Ştefăroi, iar scorul a devenit 20-15 în favoarea echipei sucevene.

Gazdele nu au cedat şi Creţuleac s-a insinuat pe partea închisă a apărării constănţene, după o fază iniţiată de acelaşi Elisei, şi au culcat din nou balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor. Dumitru Ştefăroi a transformat, iar CSM Suceava conducea pe CS Năvodari cu 27-15.

La acest scor, jucătorii de la malul mării au revenit puternic şi au pătruns în terenul sucevean. Cel care s-a opus eseului a fost marocanul Lahiani Amine, jucător la CSM Suceava, sportiv care, deşi a încasat un tampon serios din partea unui jucător al celor din Năvodari, a provocat un „înainte” al oaspeţilor şi faza s-a stins.

În pofida acestei pierderi, CS Năvodari a redus din handicap dintr-o lovitură de pedeapsă, pentru ca apoi să realizeze şi un eseu. Oaspeţii nu au avut răbdare să transforme eseul la scorul de 27-23 în favoarea sucevenilor, fiind convinşi că pot marca încă unul pe final de meci. Socoteala lor nu s-a potrivit, iar eseul a fost reuşit de gazde prin Preutescu. Aceasta a fost ultima acţiune a partidei dintre CSM Suceava şi CS Năvodari, scorul final fiind 32-23.

În urma acestui rezultat, CSM Suceava a încheiat sezonul regulat pe locul secund şi va juca pe teren propriu, la 27 mai, partida din semifinale cu Stejarul Buzău. În cazul unui succes, sucevenii vor juca pe teren neutru finala eşalonului secund cu învingătoarea din cealaltă semifinală care opune formaţiile CS Năvodari şi Ştiinţa Petroşani.

CSM Suceava: Alin Elisei, Sabin Creţu, Andrei Custrin, Ştefan Ştefăroi, Andrei Manole, Marcel Creţuleac, Dragoş Manole, Octavian Scolobiuc, Iulian Cîtea, Răzvan Covaliu, Lucian Zup, Ştefăniţă Rusu, Constantin Varvaroi, Constantin Nichiforiuc, Lucian Strugariu. Au mai evoluat: Rusu Bogdan, Dumitru Ştefăroi, Lucian Preutescu, Lahiani Amine, Ovidiu Croitoru, Vasilică Ivanov.

„Îi felicit pe jucătorii noştri pentru efortul depus şi pentru modul în care şi-au apărat şansa. A fost un meci dificil şi mă bucur că am câştigat şi ne-am atins obiectivul propus, locul doi la finele sezonului regulat.

Le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături în acest sezon competiţional şi mulţumesc în special Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru susţinere.

Trebuie să menţionez faptul că s-au petrecut şi se vor petrece lucruri bune în rugbiul sucevean. În primul rând echipa noastră va avea un autocar propriu cu care va putea efectua deplasările. În al doilea rând, am fost contactaţi de o formaţie din SUA care va efectua un turneu în Europa şi care anul viitor va veni şi la Suceava. Sper ca până la finele sezonului oficial să le mai putem oferi iubitorilor rugbiului sucevean încă o victorie” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Constantin Vlad.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: