Zeci de bombe din cele două războaie mondiale, aruncate în aer în mod controlat

> Acţiunea s-a derulat în poligonul Bogata, sub stricta supraveghere a forţelor de ordine

 Explozii puternice au răsunat joi pe raza comunei Baia. Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat în poligonul Bogata, din localitate, o şedinţă de distrugere a muniţiei provenite din timpul deflagraţiilor mondiale şi găsită (în stare de funcţionare sau nu) în primul trimestru al acestui an, pe teritoriul judeţului. Pentru a evita înregistrarea oricărui eveniment neplăcut, pirotehniştii ISU Suceava au fost sprijiniţi de lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, ai Serviciului Poliţiei Rutiere şi cadre locale din IPJ Suceava, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia.

Potrivit declaraţiilor oferite de plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, „distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă”. Conform sursei citate, au fost distruse 27 de elemente de muniţie, dintre care două bombe explozive de aruncător (diferite calibre), 14 proiectile de artilerie (diferite calibre), şapte focoase de artilerie, trei grenade de mână defensive şi o lovitură antitanc.

„În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes” a precizat Alin Găleată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: