Poliţiştii suceveni au îmbrăcat cu veste reflectorizante încă 40 de biciclişti

> Alţi 65 de biciclişti s-au ales cu amenzi

 În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, preţ de câteva ore, joi, lucrătorii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava au coborât din nou în stradă, desfăşurând o acţiune pe linia combaterii nerespectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice a conducătorilor de biciclete şi mopede. Nu au fost trecuţi cu vederea nici participanţii la traficul rutier care au încălcat legea. Potrivit datelor obţinute de la IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 32.000 lei. Dintre acestea, bicicliştilor le-au fost înmânate 65 de amenzi. În paralel, patru şoferi au rămas fără permisele de conducere şi toţi atâţia şi-au pierdut certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Acţiunea a avut şi o latură de prevenţie. Lucrătorii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi poliţiştii rutieri de la nivelul secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat activităţi preventive în special pe DN 2H şi DN 17A. Ei au oferit copiilor şi adulţilor întâlniţi mergând pe biciclete 40 de veste reflectorizante şi alte materiale preventive. De asemenea, au purtat discuţii cu bicicliştii în vederea conştientizării acestora cu privire la pericolele la care se expun nerespectând legislaţia rutieră.

Potrivit datelor oficiale, doar de la începutul anului s-au produs şase accidentele grave din cauza abaterilor bicicliştilor, soldate cu două persoane decedate şi alte patru persoane rănite. De asemenea, bicicliştii au fost implicaţi în alte 39 de accidente uşoare, produse din cauza abaterilor lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: