Ciclism, Mountain Bike

Sportivii de la Mountain Bike ACS Vee Tire Team Suceava, printre protagoniştii etapelor naţionale de Cross County

La primele etape de Cupa Naţională de Cross County Olimpic şi Cross County Maraton desfăşurate la Cluj, respectiv Avrig au participat şi sportivii de la Mountain Bike ACS Vee Tire Team Suceava. Competiţiile s-au desfăşurat în cadrul Proiectului Cupa Naţională a României de Mountain Bike pentru disciplinele de Cross Country Olimpic (XCO) şi Cross Country Maraton (XCM), aceasta fiind prima ediţie care s-a organizat sub egida Federaţiei Române de Ciclism.

Echipa suceveană a avut de înfruntat, în primul concurs de la Cluj-Napoca, un traseu de XCO dificil, de 4,48 km şi cu o diferenţă pozitivă de nivel de 139 metri, ce avea de-a lungul lui urcări grele, coborâri abrupte, rădăcini, zonă special amenajată cu bolovani (row garden), rampe de sărituri (drop) şi numeroase contrapante.

Componenţii lotului Vee Tire Team au reuşit să se claseze foarte bine, ţinând cont de concurenţa şi valoarea cicliştilor aliniaţi la start. O menţiune specială merită Andrei Ciprian Calancea care a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, la categoria Amatori. Pe lângă acesta, putem nota locul 4 la categoria Amatori Fete pentru Liliana Mariana Niţu şi locul 4 pentru Şerban Teodor Mariciuc, la categoria Cadeţi.

În prima etapă a Cupei Naţionale de XCM, desfăşurată la Avrig, în Mărginimea Sibiului, traseul propus a fost unul extrem de dificil, cu o lungime de peste 80 km, cu o diferenţă pozitivă de nivel de peste 2.000 de metri. În această competiţie, la fel ca la XCO, remarcatul echipei noastre a fost acelaşi Andrei Ciprian Calancea, care a obţinut locul 2 la categoria Amatori. Acesta a fost la o diferenţă foarte mică, 13 secunde, în urma câştigătorului. La acest concurs au reuşit să se facă remarcaţi şi mezinii echipei: Mihai Anton, la categoria Elite U23, Vlad Valentin Pindea, la Juniori, Călin Oprea şi Şerban Teodor Mariciuc, la categoria Cadeţi.

„Ne bucură faptul că toţi sportivii clubului au reuşit să termine cursa fără accidentări sau alte probleme tehnice majore. Următoarele competiţii la care componenţii ACS Vee Tire Team vor lua parte sunt: Maratonul Vinului, în data de 13 mai, la Urlaţi – Prahova, şi Prima Evadare, în data de 21 mai, la Bucureşti, în zona pădurii Băneasa. Toate aceste rezultate nu se puteau obţine fără sprijinul principalului sponsor al echipei, Dimsim Anvelop SRL din Suceava, prin persoana dlui Dinu Văleanu, dar şi a aportului producătorului internaţional de anvelope Vee Tire Co şi, nu în ultimul rând, a Fly Music, prin persoana domnului Florin Fodor”, a declarat Adrian Păşnicuţu, coordonator tehnic al echipei Mountain Bike ACS Vee Tire Team Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: