Handbal masculin

CSU Suceava, campioană naţională universitară !

Municipiul Suceava a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, în premieră, turneul final al Campionatului Naţional Universitar la handbal masculin. Competiţia a reunit la start opt echipe din şapte centre universitare: Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, UMF „Carol Davila” Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi gazda, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Cele opt echipe au fost împărţite în două grupe. Din grupa A au făcut parte formaţiile reprezentând centrele universitare Târgu Jiu, ASE Bucureşti, Piteşti şi Suceava, iar din grupa B au făcut parte echipele din centrele universitare Cluj, UMF „Carol Davila” Bucureşti, Craiova şi Braşov.

În grupa A, echipa Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, principala favorită la titlu, a învins, pe rând, cu 45-15 gruparea Universităţii din Piteşti, cu 39-9 pe ASE Bucureşti şi cu 51-22 echipa Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

În finala pentru locurile 1-2, echipa USV a întâlnit echipa Universităţii „Transilvania” din Braşov.

Partida a fost echilibrată în primele 10 minute, braşovenii dând o replică consistentă valoroşilor jucători suceveni. În minutul 12, totuşi, scorul a devenit 8-5 în favoarea gazdelor care la pauză conduceau cu 23-11.

Repriza secundă a fost una de mare spectacol, pe teren, la echipa Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava evoluând şi antrenorii formaţiei de Ligă Naţională CSU, Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei. În pofida vârstei, a pauzei competiţionale îndelungate şi a revenirii după accidentări complicate, cei doi au arătat o formă sportivă demnă de invidiat. Chiruţ a marcat cinci goluri, iar portarul Iulian Andrei a realizat faza partidei înscriind un gol din poartă în poartă. Scorul final al meciului dintre echipele centrelor universitare Suceava şi Braşov a fost 41-28.

CSU Suceava: Cr. Tcaciuc, Iulian Andrei (1) – Mitrea, Ciobotariu, Olariu (3), Chiruţ (5), I. Tcaciuc, Burlacu (4), Costea (4), Petrea (5), Baican (6), Târzioru (7), Preda (6), Cristi Bursuc.

În urma victoriei clare din finala mare, echipa suceveană a devenit campioană naţională universitară! În finala pentru locurile 3-4, echipa Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj a învins-o pe cea a Universităţii „Constantin Brâncuşi” cu 37-29.

Handbaliştii suceveni au fost pregătiţi la acest campionat universitar de decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Petru Ghervan. La festivitatea de premiere a fost prezent şi directorul CSU Suceava, Sorin Raţă. Din păcate, în tribune au fost prezenţi doar suporterii adevăraţi ai handbalului sucevean, dar niciun reprezentant al autorităţilor locale sau judeţene.

Campionatul Naţional Universitar a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Federaţia Română de Handbal, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Clubul Sportiv Universitar din Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: