Îndemnul lui Iohannis ca sucevenii să-şi ceară drepturile are primul răspuns

Protest inedit al locuitorilor din Crucea. Ei cer Guvernului asfaltarea DN 17 B

> Protestatarii au parcurs ieri, cu maşinile, traseul dintre Crucea şi Chiril, transmiţând autorităţilor centrale că Valea Bistriţei e „Valea Nepăsării”

Prima reacţie la îndemnul lansat, miercuri, la Suceava, de preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost înregistrată, ieri, la Crucea, unde locuitorii au cerut dreptul la un drum naţional DN 17 B asfaltat.

Protestul localnicilor a fost inedit, ei parcurgând cu maşinile traseul dintre Crucea şi Chiril, având şi diferite mesaje către autorităţile centrale cum ar fi „Valea Bistriţei = Valea Nepăsării”, ori sugerând folosirea gropilor pentru plantarea unor răsaduri.

Locuitorii din zonă au lansat şi o petiţie online adresată ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în care atrag atenţia asupra stării deplorabile în care se află DN 17 B pe tronsonul care leagă localităţile Rusca şi Crucea.

„Pentru locuitorii acestei zone este o situaţie apăsătoare. Este un ciclu anual care constă în împrăştierea de material antideparant (sare) pe timp de iarnă, după care în momentul în care începe sezonul de primăvară se trece la cârpirea gropilor, acest drum nefiind niciodată refăcut în întregime” se arată în petiţie.

Locuitorii din zonă arată că cel mai apropiat oraş de aceste localităţi rurale este Vatra Dornei, iar pentru o vizită la spital, plata unei rate bancare, deplasarea la gară etc., ei sunt nevoiţi de fiecare dată să suporte calvarul provocat de situaţia în care se află carosabilul.

„Suntem cetăţeni de bună-credinţă, cu toate taxele auto achitate la zi, însă vă rugăm să ne aveţi şi dumneavoastră în vedere, ca reprezentant al statului în domeniul transporturilor. Gândiţi-vă la gradul de uzură care apare la autoturisme după 3-4 drumuri dus-întors, efectuate săptămânal pe aceasta rută descrisă mai sus” se menţionează în petiţia adresată ministrului Transporturilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: