Ultimul strigăt de ajutor pentru Foresta

> Primarul Ion Lungu lansează o colectă publică pentru clubul sucevean de fotbal, fiind primul care donează 1000 de lei pentru salvarea echipei > În două săptămâni trebuie strânşi 300.000 lei, datoria la Finanţe, pentru ca echipa să poată primi 1,7 milioane lei de la Primărie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că lansează o campanie de colectare de bani pentru ca echipa de fotbal Foresta Suceava să îşi plătească datoriile de 300.000 de lei către ANAF, astfel încât acest club să poată beneficia de bani de la Primărie.

Lungu a explicat într-o conferinţă de presă că echipa de fotbal Foresta nu a depus încă solicitare pentru obţinerea de fonduri de la Primărie pentru anul în curs, din cauză că nu poate obţine certificat fiscal pentru a deveni eligibilă, având datorii de circa 300.000 de lei la ANAF.

El a mai declarat că ultima şansă pentru alocarea de bani de la Primărie pentru echipa de fotbal este în data de 18 mai, când se organizează ultima licitaţie pe fonduri nerambursabile la care clubul poate participa.

„Mai avem la dispoziţie 14 zile în care Foresta poate să aducă certificatul de la Finanţe ca să poată participa la licitaţie. Fac un apel la toţi iubitorii de fotbal, persoane fizice, persoane juridice, oameni de afaceri (…) să facem o colectă. Voi dona primul 1000 de lei pentru salvarea echipei Foresta” a spus Lungu.

El a subliniat că banii vor ajunge într-un cont al clubului Foresta, din care se va plăti datoria la ANAF, dând asigurări că nu vor fi folosiţi în alte scopuri.

„Eu îmi pun speranţa că în aceste două săptămâni să strângem suma de bani, în aşa fel încât clubul Foresta să poată participa la licitaţie la Primărie, să putem salva acest club” a declarat primarul.

Ion Lungu a evitat să spună de ce s­-a ajuns ca acest club să aibă datorii la ANAF şi că doar cei de la Foresta, care este un club privat, pot da lămuriri.

„Eu, ca primar, propun o acţiune sută la sută legală. (…) Eu, ca primar, am o anumită autoritate, cuvântul primarului are o anumită greutate. Voi da primul semnul de colectă publică, astfel încât clubul să poată participa la licitaţia din 18 mai. Dacă nu se întâmplă acest lucru până pe 18 mai, este clar că Foresta va muri” a spus primarul.

Ion Lungu a adăugat că din discuţiile cu reprezentanţii clubului Foresta a înţeles că şi aceştia ar avea o parte din bani, iar ajutorul este binevenit.

„Eu estimez că dacă 500 de iubitori de fotbal vor contribui, vom putea strânge această sumă. Dacă nu se va strânge această sumă, se vor da banii înapoi, iar dacă echipa rămâne, pot să-­i transforme în abonamente, e problema lor” a spus Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: