La Suceava, Rădăuţi şi Gura Humorului, în perioada 15-21 mai

Prima ediţie a Zilelor Teatrului „Matei Vişniec”

Prima ediţie a Zilelor Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava se va desfăşura în perioada 15-21 mai şi va cuprinde „spectacole complexe şi diverse, cu tematici diferite”, pentru toate categoriile de public din Suceava, Rădăuţi şi Gura Humorului, au precizat reprezentanţii teatrului.

Directorul teatrului, Carmen Veronica Steiciuc, a declarat ieri, la o conferinţă de presă, că evenimentul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Culturii în cadrul programului „Oraşe europene” şi va fi o sărbătoare a teatrului la Suceava, mai ales că se va deschide cu spectacolul-eveniment „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, de Tankred Dorst şi Ursula Ehler, în regia reputatului regizor de origine bucovineană Alexander Hausvater, care a realizat şi adaptarea piesei.

 Prima ediţie a Zilelor Teatrului “Matei Vişniec” propune 12 spectacole montate în România şi Republica Moldova de teatre şi companii teatrale din Bucureşti, Chişinău, Oradea, Deva şi Sf. Gheorghe. Unele dintre ele se vor juca la Rădăuţi şi Gura Humorului, precum şi în spaţii mai puţin convenţionale.

 „Ne dorim ca Zilele Teatrului «Matei Vişniec» să fie un eveniment al Sucevei, nu doar al instituţiei noastre. Întregul oraş trebuie să simtă teatrul măcar acum, în plin festival”, a declarat Carmen Veronica Steiciuc.

 La eveniment va fi prezent şi dramaturgul Matei Vişniec.

Regizorul Alexander Hausvater: „Vă invit la teatru, vă invit să fiţi deschişi la ce se întâmplă pe scenă…”

Premiera spectacolului „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare” se va juca la data de 15 mai, în sala Teatrului „Matei Vişniec”, de la ora 19, fiind precedată, cu o zi înainte, de o avanpremieră, de la aceeaşi oră. Intrarea la premieră se va face pe bază de bilete, iar la avanpremieră se va intra cu invitaţii. La celelalte spectacole programate, accesul spectatorilor va fi gratuit.

Regizorul Alexander Hausvater va susţine o conferinţă publică marţi, 9 mai, de la ora 18,30, în spaţiul expoziţional al teatrului sucevean, evenimentul fiind moderat de prof. univ. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc.

Prezent la conferinţa de presă de ieri, regizorul Alexander Hausvater a vorbit despre nostalgia pe care o simte la gândul copilăriei petrecute în mare parte la Suceava, tatăl şi bunicul fiind de aici. „Suceava înseamnă foarte mult pentru mine”, a spus el.

Referindu-se la premiera piesei pe care o pregăteşte cu actorii teatrului municipal, regizorul canadian a spus că e un spectacol despre comunicarea între oamenii care se iubesc, dar nu au ajuns să înţeleagă şi cum să-şi exprime simţămintele. „Vă invit la teatru, vă invit să fiţi deschişi la ce se întâmplă pe scenă şi vă promit o oră şi 25 de minute nu numai plăcute, dar care pot să aibă şi conotaţii individuale în viaţa fiecăruia”.

Vom reveni pe larg asupra programului manifestării „Zilele Teatrului Matei Vişniec”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: