Inspectorii de muncă au prins alţi 15 lucrători la negru

> Cele opt firme în neregulă au fost sancţionate cu amenzi totalizând 108.900 lei

 În luna martie a anului 2017, inspectorii de muncă suceveni au depistat 37 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, este vorba despre patru persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor până cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, precum şi despre 18 persoane ale căror contracte fuseseră remise, totuşi, respectivului registru, dar după expirarea termenului legal. În acelaşi timp, în luna la care facem referire 15 persoane munceau fără forme legale de angajare, acestea prestând la opt angajatori. În ceea ce priveşte situaţia din urmă, inspectorul-şef Romeo Butnariu a subliniat că societăţilor depistate că întreţineau munca la negru, având lucrători fără contracte de muncă individuale, li s-au dat amenzi însumând 130.000 de lei.

În luna martie 2017, în domeniul relaţiilor de muncă, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au avut 224 de controale. Romeo Butnariu face cunoscut că verificările făcute pe această linie s-au lăsat cu 47 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate ajungând la 189.800 lei. Pe lângă aspectele menţionate, pe durata controalelor s-a constatat că unii dintre angajatorii verificaţi nu s-au conformat dispoziţiilor legale cu privire la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de către fiecare salariat în parte. De asemenea, inspectorii ITM Suceava au mai descoperit abateri privind nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă, a repausului săptămânal, dar şi a celui cuvenit în cazul muncii suplimentare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI