Aproape 30 milioane lei din executări silite

> Inspectorii AJFP au pus 6.738 de popriri pe disponibilităţile din conturile bancare

În vederea recuperării creanţelor fiscale, în intervalul 1 ianuarie – 31 martie a.c., inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava au comunicat 16.298 somaţii, pentru debite în valoare de 53,45 milioane de lei, efectiv încasându-se suma de 15,6 milioane de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Oana Violeta Apetrea, în acelaşi scop, în cel dintâi trimestru al anului în curs, înfiinţate au fost 6.738 popriri pe disponibilităţile din conturile bancare. Măsura a vizat debite de 28,33 milioane de lei, intrările la bugetul statului fiind de 13,77 milioane de lei. În primul trimestru al anului, inspectorii AJFP Suceava au recurs la înfiinţarea a 272 popriri la terţi, pentru creanţe valorând 8,83 milioane de lei, din totalul din urmă recuperându-se 270.787 lei. Lucrătorii specializaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au instituit 48 sechestre pe bunuri mobile, în valoare 1,96 milioane de lei, cât şi alte 34 sechestre pe bunuri imobile, însumând 3,83 milioane de lei. Valorificate au fost bunurile care au făcut obiectul a 13 sechestre, stinse fiind creanţe fiscale de 217.377 lei.

„Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificaţi pentru a fi executaţi silit, sunt împiedicaţi să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate” a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava.

În primul trimestru al anului, prin aplicarea măsurilor de executare silită, la bugetul statului s-a încasat suma 29,86 milioane de lei. Oana Violeta Apetrea precizează că dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare forţată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora, constituie o preocupare permanentă a AJFP Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: