„Acest program este un fiasco”

Planul pentru „Schimbarea la faţă” a municipiului Suceava propus de profesorul Vasile Constantin Boghian este, în opinia primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, un fiasco, edilul-şef declarând că se simte „neputincios şi jenat câteodată”.

Lansat în dezbatere publică de „News Bucovina” şi anunţat apoi de cotidianul „Crai nou”, proiectul de modernizare a municipiului Suceava propus de Vasile Constantin Boghian a stârnit reacţii din partea primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferinţa de presă de joi dimineaţă.

Lungu a confirmat că i s­-a prezentat intenţia de schimbare a arhitecturii oraşului, dar a spus că Primăria nu are bază legală de finanţare.

„Cred că primarul e ultimul care nu ar vrea o schimbare la faţă a Sucevei. Primarul e realist şi, din păcate, nu avem baza legală de finanţare pentru aşa ceva. Singura şansă era accesarea proiectelor europene pe axa 3.1 A – reabilitarea clădirilor rezidenţiale. Din păcate noi nu putem folosi bani publici în proiecte private. Acest program este un fiasco”, a spus Ion Lungu.

Edilul-şef a susţinut că Suceava ar fi putut beneficia de 8 milioane de euro pentru reabilitarea clădirilor în cazul depunerii de proiecte, însă asociaţiile de proprietari nu dispun de resurse financiare astfel încât să acopere 25 % din valoarea unui proiect cu fonduri europene.

„Mă simt neputincios, jenat câteodată că sunt primarul municipiului. Îmi pare rău să o spun, oamenii nu înţeleg exact mecanismele, după 27 de ani de la Revoluţie, că Primăria nu poate interveni pe o proprietate privată” a explicat Ion Lungu.

Totodată, primarul a declarat că îl apreciază pe prof. Vasile Constantin Boghian pentru ceea ce a făcut şi propus, dar că a fost deranjat de faptul că a fost menţionat drept „reticent”.

„Primarul a fost realist. Când vine vorba de finanţare, lucrurile se blochează” a mai susţinut Ion Lungu.

Deşi pe lista semnatarilor proiectului pentru „Schimbarea la faţă” a municipiului Suceava nu apare numele primarului Ion Lungu, el a precizat că s-­a alăturat demersului şi că are toată deschiderea, sperând să se găsească soluţii de finanţare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: