Consilierul local Adrian Arămescu la întâlnirea cu Iohannis:

Mulţi s-au plâns preşedintelui, dar ce poate să facă preşedintele? Doar să-i tragă de urechi…

Consilierul local sucevean Adrian Arămescu a spus, ieri, în cadrul întâlnirii cu preşedintele României Klaus Iohannis, că acesta nu are puterea de a rezolva problemele ridicate de primari, ci doar să îi tragă de urechi pe decidenţi.

El a arătat că descentralizarea înseamnă modernizare şi dezvoltare, organizare şi muncă, menţionând că atitudinea preşedintelui este foarte clară privind lucrul prost făcut.

Arămescu a menţionat că mai întâi trebuie să se realizeze venituri din muncă şi apoi descentralizarea.

„România este o societate bolnavă. Îl rog pe domnul preşedinte să întoarcă toate legile care au îmbolnăvit societatea românească” a spus consilierul local sucevean, care a subliniat că toate naţiunile au avantaj prin muncă, numai în România sunt încurajate pomenile, ajutorul social.

„Ce înseamnă venitul minim garantat la un om bun de muncă? Nu se mai poate. Dezvoltare fără muncă nu există” a spus Arămescu.

El a remarcat că în cadrul întâlnirii i-au fost expuse preşedintelui mai multe probleme.

„Ce poate să facă preşedintele? Parlamentarul de zonă, din toată ţara să se bată. Domnul preşedinte ia la cunoştinţă şi poate să-i tragă de urechi cu toate prilejurile pe care le are. Mai mult nu poate să facă” a spus Arămescu, care a menţionat că preşedintele nu poate face mai mult decât parlamentarii.

Preşedintele Klaus Iohannis i­-a răspuns consilierului local apreciind şi el că trebuie muncă şi o guvernare care să asigure condiţii pentru muncă.

„Am observat cum reacţionează guvernele. Şi guvernul lor şi guvernul meu şi ăsta, toţi fac la fel. Încep să guverneze ca pompierii” a spus preşedintele, care consideră că şi acesta e un fel de a guverna, însă ineficient.

„România nu mai are nevoie de rezolvitori de probleme punctuale, ci de politici publice care soluţionează problema într-un mod integrat” a spus Iohannis, care a adăugat că pentru ca „să trăim bine trebuie să muncim bine şi trebuie să avem conducători care să ne asigure condiţiile să muncim bine”.

Totodată, el a apreciat că descentralizarea şi regionalizarea pot fi făcute doar dacă sunt îndeplinite două obiective, respectiv dezvoltare economică şi eficientizare administrativă.

„Trebuie să eliminăm trântorii şi şpăgarii din sistem” a mai spus Iohannis.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI