Nechifor, despre vizita lui Iohannis la Suceava:

„Frumoasa călătorie a urşilor panda, povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, vicepreşedinte al Comisiei de administraţie, a comentat vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis, la Suceava – unde acesta a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei locale la Teatrul „Matei Vişniec” –, cu titlul unei piese a dramaturgului bucovinean: „Frumoasa călătorie a urşilor panda, povestită de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt”.

Nechifor a arătat că deşi este membru al Comisiei de administraţie publică a Camerei Deputaţilor nu a fost invitat la seminarul „Administraţia publică vorbeşte”, desfăşurat la Teatrul „Matei Vişniec” din Suceava, dar că nu a văzut să fie prezente nici Prefectura şi nici prea multe alte instituţii locale şi judeţene; dar că au participat aleşii locali şi judeţeni din Suceava şi angajaţii din Consiliul Judeţean.

„Am citit că s-au ridicat unele aspecte, vechi de altfel, cu privire la centura Sucevei, la autostrăzile care nu sunt, la modelele de dezvoltare. Am remarcat şi îndemnul preşedintelui de a ne cere drepturile; şi e un îndemn bun. Păcat că nu ne-a povestit şi cum a reuşit el să convingă Guvernul PSD condus de Adrian Năstase să finanţeze Sibiul cu bani, să aprobe şi modernizarea de aeroport, să traseze şi autostrada şi să obţină şi statutul de Capitală Europeană a Culturii. Ar fi fost interesant şi util, în egală măsură. Să vii însă să spui că recomanzi modelul de dezvoltare de tip «oază de tradiţie şi progres», asta e o mare greşeală. Păi nu e suficient să faci numai Piaţa Sfatului sau să dezvolţi exclusiv Gura Humorului, ai nevoie de o dezvoltare echilibrată, să asiguri acea coeziune economică şi socială. De aceea s-au dat de la guvern, de pe vremea lui Ponta şi Dragnea, peste 170 de proiecte locale prin PNDL, în condiţiile în care judeţul are 114 localităţi. Şi urmează, în scurt timp, PNDL 2. La fel! Pentru autostrăzi, ne-a recomandat preşedintele să ne cerem drepturile. Şi e corect ce spune, dar nu cumva Guvernul lui e cel care a dus Moldova, ca regiune, la coada căruţei sau la spartul târgului, cu execuţie undeva după 2024 (e şi un răspuns al ministrului Transporturilor adresat unui parlamentar PNL pe această temă, care merită citit)” explică Nechifor.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte centura Sucevei, aceasta nu poate fi finanţată din bani europeni, pentru că a suferit modificări de proiectare, iar fazarea nu permite schimbarea de soluţii în timpul execuţiei.

„În rest, ceea ce am văzut astăzi de la distanţă seamănă izbitor cu piesa lui Matei Vişniec «Frumoasa călătorie a urşilor panda, povestită de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt». Asta în cazul fericit, că în celălalt caz ar fi fost doar o şedinţă de partid cu public şi moderator de la TVR” a adăugat Nechifor.

El a mai arătat că s­au prezentat pe un ecran proiectele Consiliului Judeţean Suceava din ultimii ani, pe care fie le-a continuat el din primul mandat al preşedintelui Gheorghe Flutur, fie le-a iniţiat.

„Pe principiul că nici măcar turcii nu au reuşit să cucerească Cetatea de Scaun a Sucevei, ea există (şi celelalte la fel) şi va exista pentru urmaşii urmaşilor noştri, în veacul veacurilor” a conchis Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: