La aniversarea a 20 de ani de parteneriat Schwaben – Bucovina

Delegaţie a CJ Suceava la manifestările organizate la Augsburg

O delegaţie a Consiliului Judeţean Suceava participă în aceste zile la manifestările organizate la Augsburg pentru aniversarea a 20 de ani de la semnarea protocolului de colaborare între Schwaben şi Suceava şi Cernăuţi.

Marţi seara, exact la 20 de ani de la semnarea protocolului, a fost organizat un eveniment de evocare a parteneriatului şi o dezbatere cu tema „Europa fără frontiere. Suntem împreună”, în care reprezentanţii regiunilor partenere au făcut o trecere în revistă a proiectelor realizate şi au menţionat o serie de propuneri şi angajamentul ca parteneriatul să continue şi să se dezvolte.

De menţionat este că „sufletul” acestui parteneriat, cel care a acţionat pentru realizarea proiectelor importante şi care a luptat pentru păstrarea acestei cooperări între regiunea Schwaben şi Bucovina, Otto Hallabrin, directorul Institutului Bukowina din Augsburg, cetăţean de onoare al judeţului Suceava, a fost onorat pentru activitatea lui, mai ales că în acest an el va ieşi la pensie.

Din partea Consiliului Judeţean Suceava a fost prezent ca şef al delegaţiei vicepreşedintele instituţiei Gheorghe Niţă, care a transmis salutul preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Preşedintele CJ Suceava nu a putut participa la această aniversare în condiţiile în care a fost, miercuri, gazda preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Niţă a mulţumit preşedintelui regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, pentru că a oferit posibilitatea regiunilor partenere să vină la Augsburg cu specialişti din şase domenii pentru întâlniri pe domenii de activitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: