Iohannis către Flutur:

Dacă nu vă veţi cere dreptul legitim ca al doilea judeţ al ţării, probabil că guvernanţii vor uita în continuare de dumneavoastră

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, ieri, la o întâlnire cu administraţia locală suceveană, că este nevoie de implicare pentru realizarea de proiecte care să conducă la dezvoltare.

„Dacă nu vă veţi cere dreptul legitim ca al doilea judeţ al ţării, probabil că guvernanţii vor uita în continuare de dumneavoastră” a spus Iohannis în cadrul întâlnirii.

El l­-a încurajat pe Gheorghe Flutur să continue pe drumul pe care a început, dând ca exemplu proiectul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani.

„Vă încurajez să continuaţi pe acest drum care va fi, sunt convins, un proiect amplu, modern şi durabil. De aici vor veni curând investitori dornici să dezvolte afaceri în regiune, vor apărea oportunităţi pentru agroindustrie şi turism” a spus Iohannis.

El a menţionat că în ultimele decenii, deşi s­-au făcut eforturi, agricultura şi satul românesc au făcut paşi timizi spre modernizare, iar cu o pondere de circa 4% din PIB în 2016, agricultura este departe de a-­şi atinge potenţialul, acela de motor al creşterii economice. Ne lipsesc şi aici priorităţile şi direcţiile de dezvoltare. Cu alte cuvinte, ca în multe alte domenii, ne lipsesc planul, seriozitatea şi continuitatea.

„Renaşterea satului, mai ales la dumneavoastră, în Bucovina, se poate împlini prin mici ferme familiale, prin consolidarea micilor afaceri din turism care să exploateze uriaşul potenţial din zonă pe care îl aveţi. Nu doar aici, la Suceava, dar şi în alte zone avem o şansă importantă ca România să aibă una dintre cele mai competitive agriculturi ecologice din Uniunea Europeană” a spus Iohannis, care consideră că în acest circuit trebuie implicaţi toţi cei din zonă: crescători şi cultivatori, procesatori, organizaţii profesionale din sfera agroalimentară, universitatea, fiind convins că rezultatele nu vor întârzia să apară.

El a cerut administraţiei locale sucevene să se folosească de toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a schimba şi moderniza regiunea.

„Nu aveţi întotdeauna la dispoziţie toate resursele, dar aveţi, în schimb, cel mai important atu: inventivitatea şi inteligenţa românească. Sunt convins că prin tact, comunicare eficientă şi sprijin reciproc puteţi face din Bucovina o oază de tradiţie şi progres” a spus preşedintele.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-­a prezentat lui Klaus Iohannis mai multe proiecte de succes din judeţul Suceava, începând cu asocierea Schwaben – Suceava – Cernăuţi, care împlineşte 20 de ani, cu asociaţia „Produs în Bucovina”, cu proiectul social realizat la Rădăuţi împreună cu Biserica pentru îngrijirea copiilor aflaţi în dificultate, cu modernizarea Spitalului Judeţean şi a Aeroportului Suceava, proiectele turistice din preajma sărbătorilor religioase, dar şi cu „Luna diasporei”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: