Activitatea a 18 agenţi economici, suspendată de inspectorii antifraudă

 În primul trimestru al anului în curs, lucrătorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava au efectuat 858 controale la 752 de operatori economici din judeţele Suceava, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bacău.

Conform unei informări a instituţiei, ca urmare a verificărilor specifice desfăşurate în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2017, inspectorii antifraudă au constatat abateri de la legislaţia în vigoare pentru sancţionarea cărora au dispus aplicarea a 912 amenzi, în valoare totală de 4,2 milioane de lei, dar şi confiscarea de sume, bunuri şi venituri ilicite de aproximativ un milion de lei.

Inspectorii DRAF au dispus suspendarea activităţii economice a 18 contribuabili, dintre care trei pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, doi pentru neutilizarea caselor de marcat, iar 13 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale şi financiar-contabile constatate de inspectorii din cadrul DRAF Suceava privesc abateri de la obligaţia de a deţine şi utiliza case de marcat, transportarea, deţinerea şi comercializarea bunurilor fără acte justificative, precum şi încălcarea obligaţiei de a întocmi şi utiliza documente contabile pentru toate operaţiunile economice efectuate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: