Catastrofa iminentă şi intervenţia zânei bune

Că politica românească e una tare vioaie, plină de surprize şi şmecherii, nu se mai îndoieşte nimeni. Că politica asta se satisface doar pe sine însăşi, lăsând poporul să aştepte cu ochii în soare rezolvarea necazurilor sale, am constatat cu toţii pe pielea noastră. De demonstrat.

Strategia enunţată în titlu nu este o găselniţă recentă, ea fiind folosită cu asupra de măsură încă de la eliberarea, cică, de sub jugul bolşevic. E un fel de ridicare a mingii la fileu unui personaj care vrea neapărat să ne arate că nu poate dormi noaptea de grijă şi dragoste de ţară, de poporul oropsit. Câteva exemple vor fi edificatoare: ungurii, eternul pericol la adresa integrităţii noastre teritoriale, vor să ne ia Ardealul încă din 1990, iar regele şi burghezo-moşierimea s-au întors ca să-şi ia înapoi moşiile, fabricile şi uzinele, dar a intervenit cu succes preşedintele nostru drag cu zicerea sa eroică „Nu ne vindem ţara!”, căci „Iliescu apare/ Soarele răsare”.

După care am trăit dintr-o catastrofă în alta: liberalii şi ţărăniştii, „trădătorii de neam şi ţară”, „vânduţi intereselor capitalului şi imperialiştilor”, cei ce „n-au mâncat salam cu soia” au vrut restitutio in integrum, adică să ne ia totul, ca să ne ţină robi pe pământul străbun, să ne exploateze în vecii-vecilor, să ne pună botniţă ca să nu ne înfruptăm din strugurii moşierului, când ne mână el cu biciul la cules via, dar ne-au salvat FSN şi oamenii de bună-credinţă ai aceluiaşi Ion Iliescu, „bunicuţa”, „tătucul” nostru, şi la alegerile din 1990, şi la cele din 1992. În schimb, duşmanii de ţară şi de neam au câştigat la urne în 1996, în frunte cu Ţapul (Emil Constantinescu). Vai de biata ţară… Era vremea când Occidentul se uita la noi ca la urs.

Sărim două decenii şi ne apropiem de zilele noastre. Imediat după alegerile din decembrie 2016, se şi anunţă catastrofa: Iohannis şi Binomul vor să fure votul PSD, să nu ajungă câştigătorii alegerilor la Putere. Noroc cu viteazul Liviu Dragnea care a rămas de partea poporului şi nu a cedat. Pierde el războiul într-o primă fază, cu Sevil Shhaideh, prim-ministru, dar revine în forţă şi câştigă cu Sorin Grindeanu. Ca să descoperim mai târziu că, în fapt, nu avea nimeni ce să facă cu votul lor, căci biata Opoziţie nu era în stare să fure, dar măcar să ţină de „şase”.

Nici bine nu s-a terminat cu furtul votului, că Iohannis, Binomul, Soros şi multinaţionalele au scos 600.000 de demonstranţi în faţa Palatului Victoria cu „lanterna mobilelor consumând inutil abonamentul telefonic” numai şi numai ca să nu lase PSD să guverneze aşa cum l-au mandatat „românii”.

Dar nu le-a „ieşit”. A sărit ca un leu-paraleu salvatorul Dragnea şi s-a răstit scurt la OUG 13, că altfel duşmanii dădeau foc la ţară cu banii lui Soros, 100 euro pe cap de protestatar şi 30 euro de copil şi câine. Iar în a şaptea zi Salvatorul s-a odihnit la pescuit peşte oceanic de peste 100 kg bucata şi 24 ani.

Din păcate, catastrofele anunţate sunt tot mai mici, vezi bine, nici catastrofele nu mai sunt ce erau odată: prin legea impozitului pe gospodărie vor creşte dările noastre la stat. „Ba nu, ba nu, ba nu”, din contra, vor scădea…, vine dl Dragnea să ne liniştească, ministrul de finanţe nepricepându-se. Iar catastrofa naşte deja o mulţime de paradoxuri: deşi vom plăti mai puţin, statul va aduna mai mulţi bani! Cu toate că trebuie să remunereze în plus o armată de 35.000 de consultanţi financiari (a se citi activişti PSD!). Ba au schimbat şi legea finanţării partidelor politice ca să nu mai facă DNA dosare pentru finanţarea ilegală a campaniilor electorale.

Da. Poate vor creşte impozitele şi taxele, zice Gabriela Firea, primăreasa Capitalei, dar la Bucureşti nu vor creşte. Din contra, vor scădea. Are EA grijă. Aşa cum a avut grijă şi de căldura de Paşti, cu căruţe pline de ouă megalitice, dar la care erau înhămaţi iepuroi cât elefanţii şi cocoşi cât berbecii, însă fără punguţa cu doi bani.

La fel şi cu balena albastră, şi ea oceanică, până a încălecat-o viteaza primăreasă. De atunci a şi dispărut din peisaj. Balena. În schimb, „salvatorii de neam şi ţară” au de lucru cu alte şi alte catastrofe!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: