Gimnastică, Campionatele Europene

Marian Drăgulescu, al doilea în proba de sărituri

Gimnastul Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, după ce cu o zi înainte obţinuse titlul european la sol.

În finală el a fost devansat doar de rusul Artur Dalaloian, care a câştigat medalia de aur, bronzul revenind ucraineanului Oleg Verniaiev.

Sportivul român a reuşit cea de-a 18 medalie a sa la Campionatele Europene totalizând 14,733 puncte, cele două sărituri ale sale fiind notate cu 14,666 şi 14,800. Artur Dalaloian a totalizat 14,933 puncte (15,066 şi 14,800), iar Oleg Verniaiev 14,649 puncte (14,766 şi 14,533).

Acum în vârstă de 36 de ani, Drăgulescu este unul dintre cei mai titraţi gimnaşti români, el debutând în competiţiile majore internaţionale la Campionatele Mondiale din 1999, găzduite de Tianjin, China.

Medalia de la Europenele de la Cluj a fost a 31-a din întreaga carieră a lui Marian Drăgulescu. El are în palmares trei medalii la Jocurile Olimpice (una de argint şi două de bronz), 10 la Campionatele Mondiale (opt de aur şi două de argint) şi 18 la Campionatele Europene (10 de aur, şase de argint şi două de bronz). Singura medalie care îi lipseşte este cea de aur la Jocurile Olimpice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: