Universitatea Suceava a depus solicitări pentru construcţia de cămine studenţeşti

 > Este vorba despre 900 de locuri în campusul II şi 200 de locuri în apropierea ISU Suceava

 Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a depus solicitări pentru construcţia de cămine studenţeşti: 900 de locuri în campusul II din comuna Moara şi 200 de locuri în apropierea ISU Suceava.

Rectorul Universităţii Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat pentru News Bucovina că USV a depus o solicitare de eliberare a unui certificat de urbanism în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru cămin studenţesc cu 200 locuri, sistematizare verticală, branşamente/ racorduri la reţelele de utilităţi tehnico-edilitare. Totodată, USV a cerut şi elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal şi Regulament de urbanism aferent, în vederea construirii unui cămin studenţesc cu 200 de locuri pe un teren cu o suprafaţă de 1.680 mp situat în apropierea sediului ISU Suceava.

Rectorul USV a mai declarat că a fost depusă solicitare şi la Primăria Moara pentru construcţia unui cămin studenţesc în campusul II, această investiţie urmând să fie realizată de Compania Naţională de Investiţii şi să aibă 800­900 de locuri.

Compania Naţională de Investiţii intenţionează să construiască 30 de cămine studenţeşti în campusurile universitare din ţară, iar Universitatea Suceava are cea mai mare nevoie de astfel de investiţii, potrivit studiului efectuat la nivel naţional.

Deputatul ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, care este şi conferenţiar universitar, a declarat recent că Universitatea Suceava are cea mai mare rată de cereri de locuri în cămine studenţeşti din ţară, de 2,29, în timp ce Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi are o rată de 1,82, Universitatea Politehnică din Bucureşti de 1,17, sau Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti de 1,12.

„La Suceava e cel mai mare raport de cerere şi cred că este nevoie ca să fie construite cel puţin două cămine noi, pentru că suntem la dublul cererii faţă de alte universităţi” a spus Băişanu.

El a arătat că CNI va aloca sigur fondurile pentru un cămin studenţesc nou din cele 30 care vor fi construite, dar consideră că este necesar să fie alocate fonduri pentru două, în condiţiile în care în alte zone există riscul ca un nou cămin să nu fie ocupat în totalitate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: