Harşovschi anunţă instituirea parcării cu plată în zona centrală a Sucevei

 > Unii lăsau maşina acolo, iar după două săptămâni anunţau că e de vânzare

 Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a anunţat recent, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV, că în zona centrală a municipiului va fi introdusă plata parcării.

El a spus că în zona cuprinsă între Muzeul de Ştiinţe Naturale până la Banca Naţională va fi parcare cu plată. „E zonă reabilitată. Vrei să stai în zonă, dai un leu pentru o jumătate de oră după care pleci şi laşi pe altul. Nu laşi maşina două-trei săptămâni, cu anunţ de vânzare pe ea, aşa cum s-a întâmplat” a spus viceprimarul.

El a mai anunţat că municipalitatea intenţionează să introducă parcări cu plată în zonele reabilitate care, cu preponderenţă, nu sunt zone rezidenţiale. Dar viceprimarul a arătat că nu se intenţionează introducerea de parcare cu plată în zonele rezidenţiale.

„Nu poţi impune unui om care stă acolo să plătească 2 lei/h în condiţiile în care alt sucevean care locuieşte în altă parte nu plăteşte nimic pentru parcare” a spus Harşovschi.

El consideră că nu este încă momentul pentru parcări de reşedinţă plătite, menţionând că a existat o perioadă în care a funcţionat închirierea locului de parcare, dar că s­a renunţat, din cauză că genera prea multe conflicte între proprietarii de maşini.

„Va trebui să găsim soluţii să împăcăm pe toată lumea” a spus viceprimarul.

Potrivit strategiei privind parcările din municipiul Suceava, se intenţionează înfiinţarea de parcări supraterane supraetajate cu până la 140 de locuri, dar şi introducerea unor permise pentru rezidenţi, în cazul parcării pe stradă în zona de reşedinţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: