Consiliul Local Suceava urmează să decidă dacă va majora la 240 lei/Gcal preţul de facturare pentru energia termică furnizată în sistem centralizat

 Consiliul Local Suceava urmează să decidă, în şedinţa din 27 aprilie, dacă va aproba proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu privind reducerea valorii subvenţiei pentru energia termică furnizată în regim centralizat şi facturarea cu 240 lei/Gcal.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că ANRSC a aprobat pentru municipiul Suceava preţul local de referinţa de 321,38 lei/Gcal inclusiv TVA pentru energia termică furnizată populaţiei prin sisteme centralizate.

El adaugă că printr-o hotărâre a CL din septembrie 2010 s-a aprobat preţul local de facturare pentru energia termică furnizată populaţiei de 185,48 lei/Gcal (inclusiv TVA), având în vedere impactul social asupra populaţiei municipiului Suceava la începutul sezonului rece 2010-2011.

Prin scăderea TVA în două etape, de la 24% la 19%, preţul local pentru populaţie la care se facturează energia termică în municipiul Suceava este acum de 178 lei/Gcal (inclusiv TVA), începând cu luna ianuarie 2017.

„Diferenţa dintre preţul local de referinţă (321,38 lei inclusiv TVA) şi preţul local de facturare pentru energia termică furnizată populaţiei (178 lei inclusiv TVA), este de 143,38 lei/Gcal, inclusiv TVA. În contextul în care bugetul local nu dispune de posibilităţi financiare reale de subvenţionare a diferenţei de preţ pentru energia termică livrată populaţiei, se impune majorarea preţului local de facturare la această categorie de consumatori” arată primarul, în expunerea de motive.

El adaugă că pentru reducerea impactului negativ asupra activităţii proprii a operatorului Thermonet SRL şi demararea acţiunilor specifice pentru sezonul rece următor este necesară aprobarea unui preţ local de facturare a energiei termice pentru populaţie de 240 lei/Gcal (inclusiv TVA). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Ar fi bine sa nu majoreze, parca avem si salarii prea mari.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: