Alexandru Băişanu:

Tot mai mulţi tineri români aleg calea străinătăţii în căutarea unui salariu mai bun

> Deputatul de Suceava întreabă Guvernul ce măsuri are pentru a soluţiona această problemă

 Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, îşi exprimă îngrijorarea privind exodul tinerilor români în străinătate şi întreabă Guvernul ce măsuri are pentru a soluţiona problema.

Într-o întrebare adresată în Parlament ministrului Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, deputatul sucevean arată că tot mai mulţi tineri români aleg calea străinătăţii, în căutarea unui salariu mai bun, dar şi în speranţa că astfel vor putea economisi suficient pentru a­şi cumpăra casă sau maşină, ori pentru a porni o afacere.

„Actualul loc de muncă, aşteptările salariale, motivaţii, dificultăţile întâmpinate în găsirea unui loc de muncă şi modul în care ar cheltui banii economisiţi sunt motive care îi îndeamnă pe tinerii noştri să părăsească România şi să încerce să-şi facă un rost în străinătate” susţine Băişanu.

În acest context, deputatul ALDE o întreabă pe Sevil Shhaideh în ce măsura problema plecării tinerilor în străinătate reprezintă o prioritate în programul de guvernare şi ce intenţionează să facă pentru a o rezolva. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: