„Magic Fest“

 Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, Festivalul Naţional de Teatru în limba engleză „Magic Fest” are loc în perioada 19 – 29 aprilie a.c., în sala Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava.

Tema ediţiei se va baza pe conceptul de „Route 99: To Self” ce presupune căutarea de sine şi dezvoltarea personală.

Evenimentul constă în spectacole prezentate de trupe de liceeni din toată ţara şi de workshop-uri de teatru susţinute de studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Printre trupele participante se află şi „The Knockers” de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Trupele trec printr-un proces de selecţie care include două etape înainte de a fi acceptate în ediţie şi vor avea de prezentat câte două piese: una în limba engleză – pregătită cu scopul participării în concurs şi una în limba română creată pe parcursul atelierelor speciale. Una dintre caracteristicile acestui festival este atelierul de noapte, în care se vor lucra scurte momente de teatru non-verbal.

Juriul va fi alcătuit din specialişti ai teatrului: profesori de la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, actori, regizori, doctoranzi sau masteranzi.

Premiile constau în diplome, cărţi, tricouri personalizate, iar trofeul este oferit echipei care este considerată a fi cea mai bună din ediţie, din punct de vedere al spiritului trupei, al progresului de la o ediţie la alta şi al calităţii actului teatral.

Avem convingerea că acest festival este benefic nu numai pentru participanţi, cât şi pentru comunitatea locală, din punct de vedere cultural şi educativ. Scopul acestuia este de a descoperi, încuraja şi stimula talentul artistic, de a promova tinerele talente artistice şi de a crea un public cu simţ artistic în plan local, ţinând cont de lipsa unui teatru ca atare în oraşul Suceava.

Festivalul e organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean, Primăriei Suceava, Teatrului „Matei Vişniec”.

Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile.

PAICU LAVINIA,

elevă în clasa a XI-a la CN „Petru Rareş”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: