Festivalul-concurs Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor pe Şapte Coline“

 (ediţia I, Iaşi, 25-28 mai 2017)

– regulament –

Festivalul va avea două componente, cu jurii separate: • Salonul de Grafică satirică şi caricatură; • Literatură umoristică.

La componenta Grafică satirică şi caricatură, tema este liberă (umor general, fără cuvinte).

Participanţii vor trimite minim două lucrări format A4, originale, realizate în tehnica alb-negru sau color, care nu au mai fost publicate sau premiate la alte saloane.

Lucrările se vor scana, având o rezoluţie de minimum 600 d.p.i. Alăturat, concurenţii vor ataşa o fişă personală cu adresa, e-mail-ul, telefonul, un scurt C.V. şi fotografia. Materialele pentru concurs se vor transmite electronic pe adresa de e-mail fui2017@yahoo.com, fiecare concurent primind un număr de ordine.

Termenul de trimitere este 1 mai 2017 (data poştei electronice), cu menţiunea: „Pentru componenta Grafică satirică”.

Se vor acorda trofeul festivalului, diplome şi următoarele premii: premiul I – 500 de euro; premiul al II-lea – 400 de euro; premiul al III-lea – 300 de euro; premiul de excelenţă „Traian Benţa” – 200 de euro (exclusiv unui caricaturist din Iaşi); • trei menţiuni neremunerate.

Opţional, se vor mai acorda premii speciale de către diverşi parteneri media şi unele instituţii, firme, organizaţii şi persoane private.

La componenta Literatură Umoristică vor fi trei secţiuni: • Epigramă; • Poezie umoristică; • Carte de umor.

La secţiunile Epigramă şi Poezie umoristică, tema concursului este: „Tei, alei şi alelei!”.

La secţiunea Epigramă, concurenţii vor participa cu patru epigrame la tema impusă, nepublicate şi nepremiate anterior, dintre care una va fi obligatoriu un madrigal la adresa oraşului Iaşi. La secţiunea Poezie umoristică, participanţii vor trimite trei poezii la tema propusă, de asemenea, nepublicate şi nepremiate anterior.

La secţiunea Carte de umor, autorii vor trimite trei exemplare din fiecare carte inedită, apărută în perioada 2016-2017, chiar dacă a mai fost premiată anterior la alt concurs. Alăturat, concurenţii vor ataşa într-un plic cu moto, o fişă personală cu adresa, e-mail-ul, telefonul, un scurt C.V. şi fotografia. Coletul sau plicul sigilat se va expedia pe adresa: Galeriile Anticariat „Dumitru I. Grumăzescu”, str. Lăpuşneanu nr. 24, Iaşi – România, cu menţiunea: „Pentru componenta Literatură umoristică, secţiunea Epigramă, Poezie umoristică sau Carte de umor”, după caz.

Termenul de trimitere este tot 1 mai 2017.

La fiecare dintre cele trei secţiuni se vor acorda următoarele premii: • premiul I – 200 de euro; • premiul al II-lea – 150 de euro; • premiul al III-lea – 100 de euro; • trei menţiuni neremunerate.

Se vor mai acorda: • premiul „Opera Omnia – 2017”, nominalizat fiind maestrul Mircea Ionescu-Quintus, la 100 de ani plus – 200 de euro; • premiul de Excelenţă „Păstorel”, nominalizat fiind maestrul George Petrone, la 80 de ani plus – 200 euro.

Tot opţional se vor mai acorda premii speciale de către diverşi parteneri media sau instituţii, firme, organizaţii ori persoane private.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în timp util pentru a participa la festivitate şi pentru a-şi ridica trofeele, premiile şi diplomele.

Cazarea, masa şi transportul sunt asigurate pentru toţi invitaţii, mai puţin transportul pentru câştigători.

Vă dorim inspiraţie şi vă aşteptăm cu cele mai bune lucrări care vor fi publicate în Revista „Scârţ!”, materialele intrând în proprietatea organizatorilor festivalului.

Persoane de contact – codirectorii festivalului: • Adrian Grăjdeanu – 0720/003236; • Dumitru Grumăzescu – 0748/515374. (C.P.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: