Anonimat „disperat“

Am primit recent la redacţie o lungă misivă a unui aşa-numit Grup de iniţiativă al Clubului Oamenilor de Afaceri din Bucovina. Organizaţie pe care nu am găsit-o în mediul online.

Subiectul scrisorii îl reprezintă drumurile judeţului, cele naţionale îndeosebi, calitatea lor creând mari probleme oamenilor de afaceri. Sunt vizate centura ocolitoare a Sucevei, cea nici până în prezent finalizată, centura propusă pentru legătura cu Botoşanii, repararea prin turnare de covor asfaltic a E85 pe sectorul Suceava – Roman, aşijderea a DN 17 pe întreg parcursul de la Suceava la Cluj (?!), supravegherea, din perspectivă legală şi tehnică, a lucrărilor de orice fel legate de drumuri, îmbunătăţirea, inclusiv prin mărirea aerogării, a activităţii aeroportului, a cărui conducere n-ar face „funcţional acest aeroport, în care s-au investit vreo 38 de milioane euro fonduri europene (oare unde sunt?)”.

„Cerem insistent să găsiţi soluţii” sună imperativ petiţia Clubului, în caz contrar membrii acestuia ameninţând că vor organiza proteste, vor bloca drumurile naţionale, vor face plângeri penale tuturor factorilor de decizie. Alături de textul adresat primului ministru Sorin Grindeanu, unul mai scurt este adresat preşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, rugat respectuos să ţină cont de revendicările acestei petiţii.

Care petiţionari de fapt, nu ştim cine sunt! Un ziar are datoria să-şi asume mesajele publicate, semnătura textului inserat în ziar garantând că în spatele acestuia se află oameni care îşi asumă responsabilitatea celor scrise în articol.

Dar „nu ne spunem numele firmelor şi cine suntem. Ne e frică că vor începe controalele dacă ne plângem”. Motiv pentru care textul anonim nu vede lumina tiparului în acest ziar.

Frică omenească până la urmă. Dar un „strigăt de disperare”, cum îl numesc autorii, se asumă, nu? Cu atât mai mult cu cât autori par să fie ca-n vorba „Cei patru evanghelişti sunt trei: Luca şi Matei”! Căci în textul trimis preşedintelui Flutur autorul se trădează şi scrie „Nu cred că este normal…”

Normal era „credem”…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: